Teknoloji

Sony Xperia Z5 Compact ile 48K 360 derece video hazırlandı

sony-xperia-z5-compact-4k-video-100116

Sony Xperia Z5’in 2015’in en fazla ilgi çeken ve başarılı olan telefonlarından bir tanesi olduğu söylenebilir. Xperia Z3’ten sonra Xperia Z3+ ve Japonya’da Xperia Z4’ün çıkmasına rağmen, esas olarak Xperia Z5 yeni ürün olarak değerlendiriliyor ve bu nispeten uzun bekleyişe değmiş gibi görünüyor.

Sony’nin en son amiral gemisi özellikle kamerasıyla etkilemeyi başarıyor. 23 megapiksel çözünürlük ve diğer gelişmiş özelliklerle şimdiye kadarki en iyi Sony kamerasını Xperia Z5 ailesinde görüyoruz.

Xperia Z5 ailesinin tanıtıldığı geçtiğimiz eylül ayındaki IFA 2015’ten beri, bu ailenin ürünleri için olumlu yorumlar yapılıyor, hatta DxOMark mobil görüntü ve video benchmark testlerinde Xperia Z5 lider oldu. Dünyanın ilk akıllı telefonu Xperia Z5 Premium da, bu seri içinde yer alarak 4K içeriğin mobilde tüketimi için gerekli şartları sağlıyor.

Sony, Xperia Z5’in kamerasının yaratmış olduğu bu ilgi ve beğeniyi daha da yükseğe çıkarmak, Xperia Z5’in gerçekten de en iyi kameraya sahip olduğunu göstermek amacıyla, Fransa’da düzenlenen Rise Kayak Festivali etkinliğinde özel bir proje gerçekleştirdi. Fotoğrafçılık gezisine çıkan bir ekip 12 adet Xperia Z5 Compact cihazını çember şeklindeki düzenekte bir araya getirdi, böylelikle bir manzaranın 360 derecelik videosu çekildi. Videolar 4K olarak, yani ultra yüksek çözünürlükte kaydedildi.

4K videolar bir araya getirilip düzenlenerek ortaya mükemmel manzaranın ve kayak yapanların 360 derecelik 48K videosu çıkarıldı. Sonuç olarak bu interaktif video en iyi şekilde Google Cardboard ve benzeri sanal gerçeklik aygıtlarında görüntülenebiliyor. Ayrıca Sony bu videoyu CES 2016‘daki standında da sergiledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER