Teknoloji

Sony Xperia Z2 Tablet ile inceliği bir adım ileri götürüyor

Sony’nin Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıttığı 10 inç’lik yeni tableti Xperia X2 Tablet, minimal tasarımıyla ön plana çıkıyor. Sadece 6.4 mm. kalınlığında olan tablet, Apple iPad Air’den daha ince ve hafif olmasıyla dikkat çekerken, iPad Air’in karşılık veremeyeceği ekstra özellikler de barındırıyor. Bu özelliklerden ilki, şirketin yeni gözde Android telefonu Xperia Z2’de de kullandığı Live Colour LED ekran teknolojisi. Sony’ye göre, söz konusu ekran teknolojisinin sunduğu renk gamını dünya üzerinde başka bir ekran teknolojisinin yakalaması mümkün değil.

sony-xperia-z2-tablet-240214

Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 3 GB RAM barındıran Xperia Z2 Tablet, Full HD çözünürlük sunuyor. Tasarım olarak Xperia Z2 ile oldukça benzeyen Xperia Z2 Tablet’te 8 megapiksel arka kamera bulunuyor. Özellikle görüntü kalitesi kısmında Sony Xperia Z2 Tablet, seleflerine göre ciddi bir ilerleme sunuyor.

Su geçirmez bir kasaya sahip olan Xperia Z2 Tablet’te de, Xperia Z2’de olduğu gibi, hoparlörler cihazın ön kısmına taşınmış. Xperia Z2’de sunulan gürültü önleme teknolojisi bu cihazda da olduğu gibi uygulanmış. Sony’nin yeni tableti, tıpkı selefi Xperia Tablet Z gibi, 6000 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Xperia Tablet Z’nin sahip olduğu inceliği ve hafifliği koruyup üzerine yeni özellikler ekleyen Xperia Z2 Tablet mart ayında küresel olarak satışa sunulacak. Cihaz kutusundan Android 4.4 işletim sistemiyle çıkacak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER