Manşetler

Sony Xperia XA2 Plus tanıtıldı: 6 inç ekran, Snapdragon 630 yonga seti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xa2 plusSony Xperia XA2 ve XA2 Ultra modellerini geçtiğimiz ocak ayında tanıtmıştı. Şirket bu seriye sessiz sedasız yeni bir model daha ekledi. XA2 Ultra’nın biraz daha gelişmiş bir versiyonu olarak nitelenebilecek Sony Xperia XA2 Plus, resmiyet kazandı.

XA2 Ultra ile XA2 Plus arasındaki en büyük fark olarak 6 inç ekranın görüntü oranının 18:9 olarak değiştirilmesi öne çıkıyor. Yeni görüntü oranı sayesinde Sony Xperia XA2 Plus’un boyu XA2 Ultra’ya kıyasla kısalıyor, genişliği de azalıyor. Böylelikle ortaya tutması daha kolay bir cihaz çıkıyor. Ultra’daki plastik arka panel de yerini platinum arka panele bırakıyor.

Telefonun arka panelinin ortasında yuvarlak parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Bu tarayıcının biraz üstünde ise 23 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Xperia XA2 Ultra’da çift ön kameraya yer veren Sony, yeni telefonunda tercihini 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir kameradan yana kullanılmış.

Teknik kadro konusunda ise XA2 Ultra ve XA2 Plus arasında neredeyse fark olmadığı söylenebilir. Sony Xperia XA2 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 630 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 32 ve 64 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanını genişletmek mümkün oluyor. Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle kutusundan çıkacak telefon, enerjisini 3580 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde hızlı şarj edilebiliyor.

Sony Xperia XA2 Plus altın rengi, siyah, gümüş ve yeşil renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Orta segmentte konumlanan akıllı telefon, ağustosta Avrupa’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER