Teknoloji

Sony orta segment Xperia X ve X Compact modellerini sonlandırıyor

sony xperiaSony’nin akıllı telefon serisinde bazı değişiklikler yolda gibi görünüyor. XperiaBlog’un haberine göre şirket, bir yatırımcı konferansında “premium” nitelikte orta segment telefonlar olarak nitelendirdiği Sony Xperia X ve Xperia X Compact serisi cihazlarının üretimini sonlandıracağını duyurdu.

Sony dikkatini üst sınıf, “amiral gemisi” olarak nitelendirilen cihazlara kaydırmaya karar verdi. Yıl bitinceye kadar Xperia markası altında bu kategoriye uygun düşecek en iki yeni cihaz çıkaracak. Akıllı telefonların genel eğilimi ve Sony’nin tasarım konusundaki marifetini dikkate aldığımızda, bu cihazların ilginç bazı noktalar içermesini bekleyebiliriz. Ancak diğer çoğu Sony telefonunda olduğu gibi, yazılım büyük bir soru işareti olmaya devam edecektir.

Sony genellikle eylül ayında düzenlenen IFA’da amiral gemisi cihazını çıkarıyor. Bu nedenle şirketin yeni telefonlarını görmek için fazla beklemeyeceğiz gibi görünüyor. Bu arada şirketin orta segmente özel, bu yılın başında tanıttığı Xperia XA1 ve Xperia XA1 Ultra telefonları da Türkiye’de satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER