Teknoloji

Sony akıllı telefonlarının sualtı hünerleri konusunda geri adım atıyor

Sony-Xperia-Z1-inceleme-00027

Sony’nin son zamanlarda piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar genelde 3 veya 4 destek noktası üzerine hazırlanmış cihazlar. OmniBalance tasarım dili, iki günlük pil ömrü, yüksek kaliteli kamera sensörü ve suya dayanıklılık, Sony’nin amiral gemisi telefonlarının ortak unsuru haline gelmişti. Tasarım ve kamera sensörü konusunda rakiplerinden ciddi meydan okuma gören Sony, suya dayanıklılık konusunda da kendi iradesiyle geri adım atıyor. IP68 suya dayanıklılık seviyesine rağmen; Sony, kullanıcılarını Z5 ailesindeki akıllı telefonlarını sualtında kullanmamaları konusunda uyarıyor. Bu uyarı, şirketin geçmiş pazarlama kampanyalarının tamamen aksi bir yönüne gittiğini gösteriyor.

Sony’nin su ve toz korumasıyla ilgili olarak geçtiğimiz mayıs ayında yayına soktuğu bilgilendirme sayfası, IP sınıflandırmaları ve anlamları konusunda önemli bilgiler veriyor. Sayfada yapılan uyarılar arasında sualtında fotoğraf çekilmemesi de bulunuyor.

Sony, ürünlerinin suya dayanıklılık testleri sırasında uygulanan koşulları da açıklarken, cihazların stand-by modundayken suyun altına girdiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda sualtında fotoğraf çekimini destekleyen, hatta bir sualtı mağazası açan şirketin suya dayanıklılık konusundaki yaklaşım değişimi kulağa oldukça şaşırtıcı geliyor.

Ürünlerinin suya dayanıklılığını ”sualtında havalı fotoğraflar çekebilirsiniz” seviyesinde lanse etmeyi bırakıp ”üzerine su dökülse de bir şey olmaz” noktasına çeken Sony’nin yasal sorumluluklardan kaçınmak adına böyle bir hamlede bulunmuş olabileceği düşünülse de, yeni pazarlama yaklaşımının müşteriler gözünde memnuniyetsizliğe yol açması ihtimaller arasında sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER