Teknoloji

Sony Xperia serisine çift arka ve ön kameralı bir model eklemeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperiaSony Xperia serisinde henüz çift arka kameralı bir telefon sunmuş değil. Ancak Japon teknoloji devi bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor. H3213 kod numarasına ve “Avenger” kod ismine sahip model, Sony’nin çift lensli arka kameraya sahip ilk telefonu olacak gibi görünüyor.

Ancak Sony sadece akıllı telefonun arkasına çift kamera yerleştirmekle yetinmeyecek gibi görünüyor. Sızan bilgilere göre, Xperia H3213’ün önünde de çift kamera bulunacak. GFXBench’te yer alan benchmark sonucu, akıllı telefonun arkasında 21 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunacağını gösteriyor. Telefonun önünde ise biri 16 megapiksel, diğeri ise 8 megapiksel çözünürlüklü kameranın yer alacağı iddia ediliyor.

Söz konusu ön kamera kurulumuyla 4K çözünürlüklü video kaydının gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. Ancak diğer bileşenler, telefonun Sony tarafından amiral gemisi olarak değerlendirilmediğini düşünüyor. Qualcomm Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, cihazın bileşenleri arasında yer alıyor.

Sony Xperia H3213 şubat ayında tanıtılabilir

1080p çözünürlüklü 6 inç ekran ve Android 8.0 Oreo işletim sistemi de benchmark testinde göze çarpan diğer sonuçlar arasında bulunuyor. Avenger kod isimli Sony Xperia H3213’ün şubat ayında tanıtılabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER