Teknoloji

Sony’nin gelecek amiral gemisinde Snapdragon 865 işareti

sony xperia

Japon medyasına Sony, gelecek nesil amiral gemisinin hazırlıklarına çoktan başladı. Tahmin edilebileceği üzere, bu yeni telefon Snapdragon 855 ve 855+ işlemcilerin takipçisi olacak işlemciyle çalışacak. Bu yonga setin izlerine Sony’nin yazılım dağıtım sunucusunda rastlandı.

Sızan kodlara göre, yonga üstü sistemin dahili model numarası SM8250 ve bunun Snapdragon 865 olarak adlandırılacak işlemci olduğununa inanılıyor. Bu yonga setin iki farklı çeşidinin geleceği tahmin ediliyor. Tıpkı yakın zamanda çıkan Huawei işlemcisi Kirin 990’ın dahili 5G modemli ve 4G bağlantı destekli iki farklı çeşidinin bulunması gibi, Snapdragon 865’in de iki farklı versiyonu olacak.

Qualcomm’un hem 5G destekli hem de 4G destekli işlemci seçeneklerini sunması oldukça mantıklı görünüyor. Her bir tüketici, 5G teknolojisi için erkenden daha fazla para vermek istemiyor. Üstelik dünya çapında her ülke aynı anda 5G’ye geçiş yapmıyor, bu nedenle 4G bağlantı desteğine sahip amiral gemisi telefonlar hâlâ büyük önem taşıyor.

Geçmişteki Xperia telefonlarının çıkış zamanlarını dikkate alırsak, yeni Sony akıllı telefonunun Barselona’da düzenlenecek MWC 2020 etkinliğinde resmiyet kazanmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER