Manşetler

Sony’den yeni bir giriş seviyesi Android telefonu: Xperia E5

sony xperia e5

sony xperia e5Sony’nin bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan yeni Android telefonu Xperia E5 resmiyet kazandı. Xperia E serisi genellikle Sony’nin giriş seviyesi Android telefonlarını barındırıyor. Bu telefonlar kullanıcıları tatmin edecek performansı ve kamera deneyimini uygun bir fiyat noktasından sunmayı amaçlıyor. Geçen yıllarda çıkan Xperia E serisi telefonlar hatırı sayılır ilgi görmüştü. Xperia E5’te de aynısı tekrarlanabilir.

Xperia E5’te Qualcomm’un Snapdragon 410 işlemcisine rakip olarak çıkarılan dört çekirdekli MediaTek MT6735 yongaset bulunuyor. 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza barındıran telefonun 5 inç HD LCD ekranı 294 ppi gibi makul bir piksel yoğunluk değeri sunuyor. Diğer özellikler arasında 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera, NFC, Kategori 4 LTE 4.5G desteği, 2700 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Xperia E5’in 147 gr. ağırlıklı ve 8.2 mm. kalınlıktaki profilli plastik gövdesi siyah veya beyaz renk seçenekleriyle gelirken daha üst sınıf Sony telefonlarında gördüğümüz yeşil veya turuncu gibi alternatif ve daha çekici renk seçenekleri sunulmuyor.

Sony Xperia E5’i Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika ülkelerinde haziran sonu itibarıyla satışa sunmaya başlayacak. Telefonun Avrupa satış fiyatı yaklaşık 200 euro olarak belirlendi. Bu da telefonun Türkiye’ye 900 TL etrafında bir fiyattan gelebileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER