Manşetler

Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5’in fotoğrafları ortaya çıktı

sony-xperia-c5-ultra-010815-1

Sony’nin mobil birimi açıklanan son finans raporuna göre iyi bir performans sergilememiş olabilir, ancak buna rağmen yeni telefonlar üzerinde çalışmalara devam ediyor. 9to5Google sitesi Sony’nin mobil ürün serisine ekleneceği iddia edilen Xperia C5 Ultra ve M5’e ait fotoğrafları yayınladı.

Aslında sızıntının kaynağı Mail.ru adlı Rus sitesi. Site bu cihazların incelemelerini kazara erkenden yayınlamış, ancak daha sonra yayından geri çekmiş. Ancak 9to5Google sitesi incelemeler yayından kaldırılmadan önce fotoğrafları dışa aktarmayı becermiş.

sony-xperia-c5-ultra-010815-2

Xperia C5 Ultra modeli Xperia C4’ün takipçisi olacak. C4’ün 5.5 inç ekranına karşın Xperia C5 Ultra’da 6 inç ekran bulunacak. Ayrıca ön kamera da 13 megapiksel gibi süper yüksek bir çözünürlüğe sahip olacak. Önde flaşın da bulunması Xperia C5 Ultra’yı selfie tutkunları için daha da çekici hâle getirecek.

Xperia C5 Ultra’yı tüketiciler gözünde farklı kılacak bir diğer unsur da süper ince ekran çerçevesi olacak. Aslında piyasada ince çerçeveli birçok telefon var, ancak Xperia C5 Ultra hepsinden daha da ileri gidecek gibi görünüyor.

sony-xperia-m5-010815

Xperia M5 ise 5 inç, 1080p ekranıyla bu ikili içinde daha küçük ekranlı telefon olarak göze çarpıyor. Xperia Z4’e epey benzeyen bu telefonun arkasında 21.5 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü bir kamera bulunacak. Önde de C5’te olduğu gibi 13 megapiksel kamera bulunacak.

Sony’nin bu cihazları 3 Ağustosta, yani önümüzdeki pazartesi günü tanıtacağı söyleniyor. Bu telefonun Sony’nin mobil birimini ateşlemeye ne kadar yardımcı olacak, zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER