Teknoloji

Benchmark testi önemli Sony Xperia 10 III detaylarını gösteriyor

sony xperia 10 ii plus

Sony Xperia 1 III ve Xperia 10 III yakında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Orta segmentte konumlanan Xperia 10 III, resmi duyuru öncesinde benchmark testinden geçti. Benchmark testi, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin olduğunu gösteriyor.

Snapdragon 765G ismi, benchmark testinin sonuç sayfasında açık biçimde geçmiyor. Ancak test sonuçları, Snadragon 765G işlemcili diğer telefonların sonuçlarıyla örtüşüyor. Burada Sony’nin daha yeni bir 5G işlemci olan Snapdragon 690G yerine Snapdragon 675G’yi tercih etmesinin garip göründüğü söylenebilir.

Benchmark testi, akıllı telefon için 6 GB RAM seçeneğinin sunulacağını da gösteriyor. Bunun orta segment cihazlar için bir ilk olduğunu söylemekte fayda var. Şirket şimdiye kadar bu segmentte tercihini 4 GB RAM’den yana kullanıyordu.

sony xperia 10 iiiSony Xperia 10 III benchmark testi daha hızlı bir işlemciyi ve daha yüksek bir bellek kapasitesini gösteriyor. Bu da telefonun fiyatı konusunda akıllara bazı sorular getiriyor. Akıllı telefonun selefi yurt dışında 350 dolar karşılığında satışa sunulmuştu. Sony’nin bu seviyede mi kalacağı yoksa biraz daha yukarı mı çıkacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER