Teknoloji

Sony Xperia 1 VI tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, yenilenmiş ekran ve kamera bir arada

sony xperia 1 vi

Sony Xperia 1 VI bir süredir devam eden sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon, Xperia 1 V’in formülünün üstüne kullanıcıları sevindirecek dokunuşlar yapıyor.

En büyük değişiklik olarak 21:9 4K OLED panelden 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü 19.5:9 görüntü oranlı panele geçilmesi öne çıkıyor. 6.5 inç ekran büyüklüğü tarafında ise bir değişiklik söz konusu değil. Ancak yeni görüntü oranıyla ekranın daha büyük göründüğü söylenebillir.

Maksimum ekran parlaklığı 900 nitten 1300 nite yükselirken, LPTO panelin yenileme hızı 1 ila 120 Hz arasında değişiyor. Xperia 1 V’te yenileme hızı 60 ila 120 Hz arasında ayarlanabiliyordu.

Bu değişikliğin pil ömrü üstünde pozitif bir etki yapması bekleniyor. Sony, 5000 mAh kapasiteli pilin iki gün boyunca kullanım imkanı sağlayacağının altını çiziyor. 30W şarj adaptörüyle pili 30 dakika içinde yüzde 50 oranında doldurmak mümkün oluyor. Pil Bakımı ve Xperia Uyarlanabilir Şarj özelliği sayesinde dört yılın ardından pilin kapasitesini en az yüzde 80 oranında koruyabileceğinin de altını çiziyor.

Xperia 1 VI, daha düşük distorsiyona sahip, daha yüksek sesli ve dengeli tam aşamalı öne bakan stereo hoparlörlerle geliyor. 3.5 mm kulaklık jakı, gelişmiş çıkış için yeni bir Premium Ses Devresine sahip.

sony xperia 1 vi

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Xperia 1 VI, Avrupa’da 256 GB depolama alanıyla satılacak. Japonya ve Doğu Asya’da ise 512 GB depolama alanı seçeneğiyle raflarda olacak.

Sony, nihayet amiral gemisi telefonuna soğutma konusunda çok yardımcı olacak bir buhar çemberi yerleştirdi. Yeni FPS Optimizer, oyun ortamına bağlı olarak CPU kullanımını ve kare hızlarını dinamik olarak ayarlayabiliyor.

Xperia 1 VI’da ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü sensör, ultra geniş açılı kameraya eşlik ediyor. Yakınlaştırma kamerası konusunda ise önemli değişiklikler söz konusu. Sensör büyüklüğü yine 1/3,5 inç. Ancak Xperia 1 VI, V’nin 85-110 mm lensine kıyasla daha uzun erişime sahip 85 mm-170 mm optik yakınlaştırma modülü (3.5x’ten 7.1x’e kadar) sunuyor. Xperia 1 VI, telefoto kamera için çok daha yakın odaklanma ve hatta özel bir makro moduyla geliyor.

Sony Xperia 1 VI kutusundan Android 14 ile çıkıyor

Akıllı telefonun arkasını Gorilla Glass Victus, önünü ise Victus 2 cam koruyor. Arka cam, tıpkı önceki modelde olduğu gibi mikrofabrikasyonlu ve buzlu dokulu bir kaplamaya sahip. Alüminyum çerçevede de dokulu şeritler tercih edilmiş.

Sony Xperia 1 VI kutusundan Android 14 yüklü olarak çıkacak. Üç Android güncellemesi alacak telefon için güvenlik güncellemeleri de dört yıl boyunca devam edecek. Siyah, gümüş ve yeşil renk seçenekleri bulunan telefon, haziran ayının ilk günlerinde 1399 avrodan başlayan fiyatlarla Avrupa’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER