Teknoloji

Sony WF-1000XM4 kablosuz kulaklık için yeni sızıntı

sony WF-1000XM4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakında tanıtılması beklenen Sony WF-1000XM4 kablosuz kulaklıkla ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. XM3’te bulunan aktif gürültü engelleme özelliğinin XM4’te de bulunması pek sürpriz etkisi yaratmıyor. Ancak WinFuture sitesinin haberine göre, Sony V1 çipinin varlığı sayesinde XM4 daha gelişmiş bir aktif gürültü engelleme deneyimi sunacak.

V1, Sony’nin ilk özel çipi olmayacak. Ancak XM3’te bulunan QN1e çiple karşılaştırıldığında V1’in LDAC ile yüksek kaliteli kablosuz ses desteği sağlayacağı belirtiliyor. XM4’ün yüksek çözünürlüklü ses sertifikasıyla geleceği de yeni sızıntıda dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor.

XM4’ün pil ömrü konusunda da önemli bir ilerleme sağlaması bekleniyor. Kulakllığın aktif gürültü engelleme çalışırken 8 saat boyunca müzik dinlemeyi mümkün kılacağı belirtiliyor. Şarj kutusunun da kulaklığın pilini iki defa dolduracağı ve toplam süreyi 24 saate çıkaracağı ifade ediliyor.

Aktif gürültü engellemenin kapatılması durumunda bu sürenin 36 saate yükseleceği belirtiliyor. Şarj kutusunun pili de hem kablosuz olarak hem de USB-C girişi üzerinden doldurulabiliyor.

XM4’ün yağmura karşı dayanıklılık için IPX4 sertifikasıyla gelecek olması da ayrıca dikkat çekiyor. Kesin Ses Alma özelliğinin de telefon görüşmeleri sırasında kalite artışı sağlayacağı belirtiliyor.

Sony WF-1000XM4 için çıkış tarihi giderek yaklaşıyor gibi görünüyor. Kablosuz kulaklığın Avrupa’da 280 avro karşılığında satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER