Eğlence

Sony PSN adlarını değiştirmeye izin verebilir

Sony uzun zaman önce belirlediği ve artık zamanın gerisinde kaldığını düşündüğü kullanıcı adlarını değiştirmek isteyen PlayStation Network kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Sony’den Shawn Layden, PlayStation Experience etkinliği sırasında Gamespot’a verdiği bir röportajda, gelecek yılın Experience konferansından itibaren kullanıcı adı değiştirme seçeneğini sunmayı umduklarını kaydetti. Layden konu hakkında detaylara girmedi, ancak teknik çözümlerin sanılandan daha karmaşık olduğunu belirtmekle yetindi.

Gamespot’un belirttiğine göre, Layden 2014 yılında, Sony’nin felaketleri önlemek için bazı adımlar atması gerektiğini söylemişti. Trollerin bir oyunda karmaşa yol açmasını; adlarını değiştirip başka birinin oyununu mahvetmesini istemiyordu. Bu arada yapılacak kullanıcı adı değişiklikleri arkadaşların fark edeceği şekilde yapılacak.

Sony’nin kullanıcı adlarını değştirmek isteyen kullanıcılardan para alıp almayacağı bilinmiyor. Microsoft ise Xbox Live’da, kullanıcı adını değiştirmek isteyen kullanıcılardan, trollemeyi önlemek amacıyla para istiyor. Bu gibi detaylar nedeniyle Sony’nin beklenen özelliği sunması biraz zaman alacaktır.

Bu arada Sony, kullanıcı adı değişikliklerine izin vereceğini henüz resmen doğrulamadı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, kullanıcı adı değişikliği tartışmaları yıllardır sürüyor. Ancak daha dar bir zaman penceresinden söz edilmesi, söz konusu işlevin çıkışının yakın olduğu ihtimalini güçlendiriyor. PS4’ün tam randımanlı kullanımı için bir PSN hesabının çok önemli olduğunu dikkate alırsak, Sony’nin bu konuya öncelik vermiş olmasını da mantıklı bulabiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER