Manşetler

Sony PS5 çıkış tarihi ve fiyatları 16 Eylül’de bekleniyor

Sony PS5 çıkış tarihi ve fiyatları 16 Eylül'de bekleniyor

Sony önümüzdeki hafta özel bir PlayStation 5 etkinliği düzenliyor. Şirket 16 Eylül çarşamba günü 40 dakikalık bir dijital gösteri yayınlayacak. Bu etkinlikte birinci taraf Sony oyun stüdyoları ve üçüncü taraf ortaklardan son haberler aktarılacak.

Sony bu etkinlik için, konsolun piyasaya çıkışı “PS5’e çıkışta (ve sonrasında!) gelecek harika oyunlardan bazılarına bir göz atma” fırsatı nitelendirmesinde bulunuyor.

Bu etkinlikte büyük bir ihtimalle PlayStation 5 için çıkış tarihi ve fiyat gibi bilgiler de açıklanacak. Microsoft da Xbox Series ve Xbox Series X konsollarına dair piyasaya çıkış planlarını ve fiyatlarını gelecek hafta açıklamayı planlıyordu. Ancak Series S’in 299 dolarlık yurt dışı fiyatının sızması işleri değiştirdi.

Sony ise geçen ay PS5 ön siparişleri için kayıt almaya başlamıştı. Ancak şirket şimdiye kadar konsol için resmi ön siparişlerin ne zaman başlayacağını, konsolun fiyatını veya piyasaya çıkış tarihini açıklamadı.

Microsoft’un Xbox fiyatlarını açıklaması ve 22 Eylül’de ön siparişleri almaya başlayacağını açıklamasının ardından Sony’nin de çarşamba günü PS5 fiyatını açıklamasını bekliyoruz. Microsoft’un Xbox Series X konsolunun yurt dışı fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. Ancak Sony’nin disksiz PS5 dijital versiyon ve normal PS5 olmak üzere iki farklı konsol seçeneği var. Bu nedenle iki ayrı fiyat göreceğiz. Microsoft’un Xbox Series S için 299 dolar fiyat açıkladığını dikkate alırsak, dijital versiyonun da bu seviyede bir fiyattan geldiğini görebiliriz.

Sony’nin PlayStation 5 etkinliği 16 Ekim Çarşamba TSİ 23.00’de başlayacak. Detaylar çarşamba gecesi Teknoblog’da olacak.

Bu arada Sony PS5 Türkiye fiyatları da merakla bekleniyor. Sony’nin çarşamba gecesi açıklayacağı fiyatlar Türkiye fiyatlarıyla ilgili bir fikir verecektir. Ancak Sony PlayStation Türkiye’den daha sonra konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER