Teknoloji

Sony PS Vita için ilk büyük güncellemeyle harita ve video kayıt desteği geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

p1010025_tb

22 Şubatta Türkiye’de de piyasada olacak Sony’nin yeni nesil taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita için ilk büyük yazılım güncellemesi geliyor. 8 Şubatta geleceği doğrulanan bu yazılım güncellemesiyle birlikte oyun konsolu Harita uygulaması kazanıyor. Yazının devamındaki ekran görüntüsüne bakıldığında bu uygulamanın harita verilerinin Google tarafından sağlandığı izlenimine kapılmadık değil. Harita uygulaması yer arama, bina bilgileri, vb. bilgileri oyun konsolu kullanıcılarına sunacak.

Gelecek bu harita uygulaması GPS donanımı barındıran 3G destekli PlayStation Vita’yı satın almak için ek bir neden olabilir. Wi-Fi destekli PlayStation Vita’da GPS donanımı yok, ancak bu Harita uygulaması ondan da iş görecektir. Harita yazılımının yanı sıra PlayStation Vita’daki Fotoğraflar uygulaması piyasaya çıkışta eksik olan video kaydetme özelliği kazanacak. Öte yandan Sony güncellemeyle birlikte İçerik Yöneticisi uygulamasının Mac versiyonunu da çıkaracak. Bu yazılım Vita’ya veya Vita’dan medya transferi için gerekiyor.

22 Şubatta Türkiye’de de piyasaya çıkacak olan ürünün 8 Şubat güncellemesiyle gelecek yenilikleri de içinde barındıracağı tahmininde bulunabiliriz. Sony PS Vita ile ilgili fikir edinmek isteyenleri Sony PS Vita’ya Hızlı Bakış yazımıza bekliyoruz. Bu arada Sony, PS Vita için ön siparişleri almaya başladı.

İlgili – AndriaSang
İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER