Teknoloji

Sony ortamı yeni nesil PlayStation Vita için uygun görmüyor

ps vita

ps-vita-290915

Sony’nin taşınılabilir oyun konsolu PlayStation Vita’nın yeni versiyonunu üretmesi cihazın bazı hayranları tarafından merakla beklense de, şirket yeni PS Vita üretimini pek mantıklı bir fikir olarak görmüyor. Sony yöneticilerinden Shuhei Yoshida, bir yazılımcı etkinliğinde yaptığı konuşmada ortamın yeni nesil PlayStation Vita için uygun olmadığını belirtti.

Yoshida’nın sözlerinden akıllı telefonların taşınabilir oyun konsollarına olan ilgiyi azalttığına inandığı anlaşılıyor. İnsanların elinde her yere taşıyabildikleri ve ücretsiz oyunların bulunduğu bir cihaz varken, aynı işlevi sunan ve oyunların ücretli olduğu bir cihaz daha satın almaları kulağa pek mantıklı gelmiyor. Shuhei Yoshida, taşınabilir oyun kültürünün yaşayacağına inansa da, Sony’nin yeni bir PlayStation Vita ile kültürün yaşamasına katkıda bulunması şu an için ihtimal dahilinde gözükmüyor.

Nintendo’nun bile önce dirense de, mobil oyun hazırlayacağını açıklaması, Yoshida’nın sözlerini doğruluyor. Ancak, Sony’nin yeni PlayStation Vita üretimine mesafeli yaklaşmasında pazara ilişkin sıkıntılardan daha çok kendi içindeki problemlerinin etkili olduğu düşünülüyor. PlayStation Vita’nın pazarlaması konusunda PS3 ve PS4’te olduğundan çok daha pasif davranan Sony, konsola kendisi tarafından hazırlanan popüler oyunları getirme konusunda da pek çaba sarfetmemişti.

Sony’nin bile PS3 ve PS4’ün gölgesinde bıraktığı PlayStation Vita’ya kullanıcıların ilgi göstermemesini doğal karşılamak gerekiyor. Yeni nesil PlayStation Vita’nın mevcut cihazdan daha iyi bir satış performansı sergileme konsunda ışık vermemesi de, Sony’ye üretime mesafeli yaklaşma konusunda güçlü bir sebep veriyor.

İLGİLİ HABERLER