Teknoloji

PlayStation 5 satışları 20 milyona yaklaştı

sony playstation 5 pro

Sony, mali yılının son çeyreğinde 2 milyon PlayStation 5 sattığını açıkladı. Böylelikle şirketin sattığı toplam PlayStation 5 sayısı 19.3 milyona ulaştı. Şirket bir önceki mali yılın son çeyreğinde 3.3 milyon PlayStation 5 satmıştı.

PlayStation 5 satışları düşse de, oyun satışları arttı. Sony geride kalan çeyrekte 70.5 milyon PS5/PS4 oyunu sattı. Bir önceki yılın aynı döneminde satışlar 61.4 milyon seviyesindeydi. Bu dönemde satılan 70.5 milyon oyunun 14.5 milyonunu Sony’nin yapımcısı olduğu oyunlar oluşturuyor.

Sony’nin Oyun ve Ağ Servisleri biriminin gelirleri 665 milyar yen (77,61 milyar TL) oldu. Bu şirketin gelirlerinde küçük bir artış olduğu anlamına geliyor. 2021 genelinde ise satışlar bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 oranında arttı.

Bu sayılar PlayStation 5’in satış konusunda PlayStation 4’ün arkasında kaldığını gösteriyor. Ancak Sony bu durumun işaretini daha önce vermişti. Şirket müşteri talebinin düşüklüğünden ziyade çip tedariğinde yaşanan sıkıntıların bu duruma yol açabileceğini belirtmişti.

Sony PlayStation 5 satışlarının kısa süre içinde hızlanmasını hedefliyor. Yüzde 34’lük bir satış artışı öngören şirket, 929 milyar yen (108,5 milyar TL) gelir elde etmeyi bekliyor. Sony konsol satışlarının yanı sıra üçüncü taraf oyun satışlarının da artmasını öngörüyor. Şirketin PlayStation Plus Extra ve Premium abonelik servislerinin de haziran ayında faaliyete geçeceğini ve bunun gelirlere de yansıyabileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER