Teknoloji

Sony PlayStation 5 satış hedefini aşağıya çekti

sony playstation 5

Sony, 2023 mali yılı için PlayStation 5 satış tahminini önemli ölçüde düşürdü. Daha önce 25 milyon PS5 satmayı bekleyen şirket, bunu 21 milyona çekti. Şirket bu kararı son üç ayda rekor gelir elde etmesine ve yıl sonunda 8.2 milyon PS5 satmasına rağmen aldı. Bu mali yılda şimdiye kadar 16.4 milyon PS5 satan Sony, toplamda 54.8 milyon satışı gerçekleştirdi.

Sony, aralık ayında, 9 Aralık 2023 itibarıyla üç yıl içinde 50 milyon PS5 sattığını açıklamıştı. PS5’in 50 milyon seviyesine ulaşması PS4’e kıyasla sadece bir hafta daha uzun sürmüştü. Bu noktada PS4’ün tedarik zinciri sorunlarıyla ve küresel bir salgınla boğuşmadığını hatırlatmakta fayda var.

Üçüncü taraf oyunların satışlarındaki kısmi artış sayesinde PlayStation’ın genel geliri geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 oranında arttı. Ancak birinci taraf oyun satışlarının düşmesi ve promosyonlar nedeniyle donanım tarafında yaşanan kayıplar nedeniyle işletme geliri yüzde 26 oranında azaldı. Bu da PS5 satışlarının indirimlere rağmen, şirketin beklentilerini karşılamadığını gösteriyor.

Sony PlayStation 5 satışlarında ivmenin sürmesini beklemiyor

Sony 2023 mali yılının üç çeyreğinin tamamında bir önceki yıla kıyasla daha yüksek satışlara ulaştı. Ancak dördüncü çeyrekte bu trendin sürmesi beklenmiyor. 2022 mali yılının dördüncü çeyreğinde 6.3 milyon PlayStation 5 satan şirket, bu yıl 4.6 milyon satış bekliyor.

2023’ün ekim ayında yayınlanan Marvel’s Spider-Man 2’nin 4 Şubat itibarıyla 10 milyon satış rakamına ulaştığı da Sony’nin finans raporunda yer bulan bilgiler arasında yer alıyor.

Sony PlayStation 5 satışlarında hedef düşürse de, şirket için genel olarak işlerin iyi gittiğini belirtmek gerekiyor. Şirketin hemen hemen tüm birimlerinde gelir artışı kaydedildi. Bir önceki mali yılın üçüncü çeyreğini 3.08 trilyon yen kâr ile kapatan şirket, 2023 mali yılının üçüncü çeyreğinde 3.75 trilyon yen (765,48 milyar TL) kâr açıklayarak rekor kırdı.

S

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER