Teknoloji

Sony Pictures’a yapılan sanal saldırının ardından yayınlanmamış filmler internete sızdı

sony-pictures-011214

Geçtiğimiz hafta içinde Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen korsanların şirketin sistemlerini ele geçirmekten daha fazlasını gerçekleştirdiği anlaşılıyor. Sony’nin yapımcılığını üstlendiği Fury, , Annie, Still Alice ve Mr. Turner filmlerinin yüksek kaliteli kopyalarının torrent sitelerine düşmesi sanal korsanların şirkete tahmin edilenden daha çok zarar verdiğini ortaya koyuyor. Fury dışındaki filmlerin vizyona dahi girmemiş olması işim vehametini biraz daha artırıyor.

Filmlerin sızmasının Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen GOP isimle grupla bir bağlantısı olduğu henüz kanıtlanmasa da, kendisini “GOP’un patronu” olarak tanımlayan bir kişiden medya şirketlerine gönderilen e-postada grubun videoların kopyalarını ele geçirdiği ifade ediliyor. Torrent dosyalarının isimlerinde “2014 Sony Movie” ibaresinin yer alması da durumun bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Saldırının ardında GOP’nin olması, Sony için işlerin daha da kötüleşebileceği anlamına geliyor. GOP tarafından gönderildiği iddia edilen e-postada, 100 terabaytın biraz altında bir arşivin yakında çevrim içi ortamda olacağı bilgisi yer alıyor. Söz konusu veriler arasında çalışanlara dair kişisel bilgilerin ve prodüksiyon planlarının da yer aldığı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER