Eğlence

Sony’nin popüler oyunları Netflix ve Amazon Prime Video dizisi oluyor

horizon zero dawn sony netflix

Sony Netflix ve Amazon Prime Video için yeni diziler hazırlayacağını açıkladı. Şirketin yatırımcı toplantısında verilen bilgiye göre, bu diziler şirketin popüler oyunlarından uyarlanacak. Horizon serisinden uyarlanan dizi Netflix’te, God of War dizisi ise Amazon’da yayınlanacak. Gran Turismo projesinin nerede yayınlanacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Projelerle ilgili detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. God of War dizisinde kimlerin Aloy, Kratos, Atreus gibi karakterleri canlandıracağı bilinmiyor. Sony’nin Gran Turismo’yu nasıl bir hikaye içinde diziye dönüştüreceği de merak edilen unsurlar arasında yer alıyor.

Sony için popüler oyunları diziye ve filme dönüştürmek son yıllarda sık tercih edilen bir uygulamaya dönüşmüş durumda. Uncharted filmi yıllar süren ön prodüksiyon aşamasının ardından bir süre önce izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Şirket Ghost of Tsushima dizisinin hazırlıklarına da devam ediyor. Dizi tarafında ise Twisted Metal Peacock’ta izleyicilerle buluşacak. Merakla beklenen The Last of Us dizisi ise HBO’da yayınlanacak.

Sony Netflix ve Amazon’un çalıştığı ilk oyun yapımcısı değil. Netflix’in içerik katalogunda League of Legends, Castlevania ve Cuphead gibi oyunlardan hazırlanan animasyon diziler bulunuyor. Canlı Resident Evil dizisi de temmuzda izleyicilerle buluşacak. Amazon Prime Video içinse Fallout ve Mass Effect’ten uyarlanan dizilerin hazırlandığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER