Teknoloji

Sony Music Taylor Swift yüzünden internetten müzik dinlemeye yaklaşımını gözden geçiriyor

sony-music-191114

Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in şarkılarını Spotify’dan kaldırma kararı alması, müzik sektörünün önemli oyuncuların da gözlerini çevrim içi müzik alanına çevirmesine neden oldu. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Sony Music CFO’su Kevin Kelleher, şirketinin Spotify ve türevi çevrim içi müzik servislerine yönelik yaklaşımlarını yeniden gözden geçireceklerini ifade etti.

Kelleher bu konudaki tüm konuşmaların geçtiğimiz hafta Swift’in yaptığı açıklamaların ardından gerçekleştirildiğini belirtti. Temel sorunun müzik şirketlerinin ve sanatçıların farklı müzik dinleme yöntemlerinden ne kadar değer elde ettiğini söyleyen Kelleher, bu sözlerinin Sony tarafından yayınlanan pek çok şarkının birden çervrim içi platformlardan uçup gideceği anlamına gelmediğini sözlerine ekledi. Ancak halihazırda dünyanın en büyük ikinci müzik şirketi olan Sony Music’in kendisine en fazla parayı kazandıracak strateji üzerinde düşünmeye başlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Taylor Swift’in Spotify ve türevi servislere karşı isyan bayrağı açmasında bu servislerin reklamla desteklenen ücretsiz bir abonelik modeli sunmasının önemli bir payı bulunuyor. Çevrim içi müzik servislerinin ücretsiz kullanıcılarını paralı aboneye dönüştürmekte gösterecekleri başarı servislerin sanatçı ve plak şirketleriyle olan ilişkisinin kaderinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak. Ücretli abonelik servislerinin büyümesinin kendilerini cesaretlendiğini belirten Kelleher, bu servisleri daha fazla büyütmenin kendileri açısından önemli olduğunun altını çizdi. Spotify’ın ücretsiz abonelik modelini paralı üyeler kazanmak için kullandığı göz önüne alınca Sony Music katalogunun, en azından şu an için, Spotify’dan kalkma ihtimali bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER