Teknoloji

Sony’nin mobil birimi küçülmeye devam ediyor

sony mobile
Sony Xperia XZ2

Sony Mobile için uzun süredir konuşulan “yolun sonu”nun yakında bir gerçeğe dönüşmesi ihtimali artıyor. Japon elektronik devinin son çeyreğe ait finans raporuna göre, şirketin, zaten pek de büyük olmayan, mobil cihaz birimi neredeyse yarı yarıya küçüldü.

Sony 2018’in nisan-haziran ayları arasını kapsayan dönemde sadece 2 milyon akıllı telefon satabildi. Şirket 2017’de aynı dönemde 3.4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmişti.

Sony 2017 mali yılının genelinde 13.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmişti. Şirket geçtiğimiz nisan ayında 2018 mali yılının genelinde 10 milyon akıllı telefon satmayı hedeflediğini açıklamıştı. Ancak mali yılın ilk çeyreğindeki satış performansının ardından bu hedef 9 milyon seviyesine çekildi. Şirket, 2018 mali yılının genelinde akıllı telefon satışlarından kasasına koymayı planladığı paranın ise 610 milyar yen (27 milyar TL) olduğunu açıkladı.

Sony Mobile, HTC ile birlikte Android pazarının gözden düşen oyuncuları arasında yer alıyor. Bu düşüşün altında pek çok sebep bulmak mümkün olsa da, şirketin tasarım konusunda değişen dinamikleri yakalamakta geç kalması en güncel faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Sony Mobile cephesinde işler yolunda gitmese de, Sony’nin genel mali durumu sağlıklı görünüyor. İstikrarlı biçimde büyümeye devam eden şirketin gelirlerinde aslan payını yine PlayStation birimi oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER