Teknoloji

Sony üst sınıf kulaklıklar üreten Audeze’yi satın aldı

sony airplay 2

PlayStation’ı çatısı altında bulunduran Sony Interactive Entertainment (SIE) birimi, üst sınıf kulaklıklarıyla tanınan Audeze’yi satın aldı. Japon teknoloji devinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bu satın alma, SIE’nin PlayStation oyunlarının ses deneyimi konusunda yenilikçiliğe devam etme çabalarını güçlendirecek.”

Audeze faaliyetlerine bağımsız olarak devam edecek ve başka platformlar için de ürün yapmayı sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamada, Audeze’nin PlayStation ekosisteminin bir parçası olmaktan yararlanacağının da altı çizildi. Taraflar arasındaki anlaşmanın koşulları hakkında ise bilgi verilmedi.

Sony’nin basın açıklaması, Audeze kulaklıklarının tüketicilere ve kayıt profesyonellerine “olağanüstü bir ses deneyimi sunmak için patentli teknolojileri ve benzersiz düzlemsel manyetik sürücüleri” nasıl kullandığını vurguluyor. Şirket, yeni PlayStation ses ürünleri Pulse Elite ve Pulse Explore kulaklıkları tanıtırken de düzelemsel manyetik sürücülere özellikle vurgu yapmıştı. Bu da Audeze’nin satın alınmasıyla ilgili adımların çok daha önceden atılmış olabileceğini düşündürüyor.

Sony yeni kulaklıklarını PlayStation Link teknolojisiyle sunuyor

İki yeni PlayStation kulaklığı da PlayStation Link isimli yeni bir teknolojiyle geliyor. Bu teknoloji, PlayStation 5 ve PlayStation Portal ile düşük gecikme ve kayıpsız ses deneyimi sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER