Teknoloji

Sony ilk Firefox OS donanımını 2014’te çıkarmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil Dünya Kongresi’nde büyük çıkışını gerçekleştiren Firefox OS işletim sistemiyle ilgili planları olan bir şirket daha var, o da Sony. Japon şirket mühendislerinin yeni işletim sistemiyle çalışacak donanım geliştirmek için çalışmalara başladığını, 2014 yılında da ilk cihazı pazara sürmeyi hedeflediğini kaydetti.

firefox-os-gelistirici-220113

Sony Mobile ile mobil operatör Telefonica tarafından yapılan ortak açıklamada yer alan bu bilgiye ek olarak, iki şirket birkaç yıla yayılmış bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma dahilinde Sony’nin Android serisine desteğin sürmesinin yanı sıra iki şirket Mozilla’nın açık kaynak kodlu mobil platformu Firefox OS ile çalışacak bir cihazın geliştirilmesine yönelik ortak araştırma çalışması yapacak.

Sony yöneticisi Bob Ishida ise üreticinin araştırma sürecini çoktan geçtiğinin işaretlerini verdi. Sony Mobile’da Sony müşterilerinin beklediği üstün kullanıcı deneyimlerini sunmaya yardımcı olacak yenilikçi teknolojileri değerlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Ishida mühendislerinin şu anda Firefox OS Mobile ve HTML5 gibi gelişmekte olan ve büyük potansiyel vadeden teknolojilere odaklandıklarını kaydetti. Ayrıca aralarında Telefonica’nın da bulunduğu mobil operatör iş ortaklarıyla da çalışmaya devam edeceklerini, geliştirme çalışmalarının 2014 yılında bir ürüne dönüştürülmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Mozilla’nın geliştirdiği ve HTML5 teknolojisine dayalı mobil işletim sistemi Firefox ilk olarak ZTE, Huawei ve Alcatel gibi iş ortakları tarafından üretilecek telefonlarla kürsel pazara giriş yapacak.

İlgili >>Telefonica

İLGİLİ HABERLER