Teknoloji

Sony’nin e-paper ekran kaplı saati ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fes-watch-1

Sony’nin tamamen e-paper ekran kaplı bir saat üreteceğine yönelik iddialar kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı. E-paper ekran kaplı olması saatin hem kayışının hem de arayüzünün kullanıcının bilek hareketlerine göre değişeceği anlamına geliyor. Sony’nin oldukça farklı olarak nitelenebilecek fikri anında merak uyandırmayı başarmıştı. Ancak bu merak fazla uzun sürmedi. Sony’nin gelişimini gizli biçimde sürdürdüğü e-paper ekran kaplı saati, hakkındaki iddiaların etrafta dolaşmaya başlamasından iki gün sonra ortaya çıktı.

Sony’nin e-paper ekran kaplı saati FES Watch adını taşıyor. FES Watch’un geliştiricisi olarak gösterilen Fashion Entertainments isimli şirket, saatin bütçesini Japon kitle fonlama sitesi Makauke üzerinden oluşturdu. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Fashion Entertainments Sony’nin alt birimleri arasında yer alıyor. Ekip kişisel elektronik cihazlarda evrimin bir sonraki aşamasını belirleyebilecek ürünlerin deney ve tasarımları üstünde çalışıyor. Fazlasıyla ince bir kasaya sahip olan saat, akıllı taklidi yapmıyor ve bukalemun esnekliğindeki tasarımı ve minimalist şekliyle potansiyel müşterilerinin ilgisini cezbedecek gibi gözüküyor. İçindeki elektronik aksamın basitliği sayesinde FES Watch’un 60 günlük bir pil ömrüne sahip olacağı iddia ediliyor.

fes-watch-2

FES Watch, Sony’nin giyilebilir cihazlarda e-paper ekran kullanımı üzerinde çalışırken geliştirdiği konseptlerden sadece biri. Şirket önümüzdeki dönemde e-paper kullanarak papyon, şapka, ayakkabı aksesuarı da geliştirmeyi planlıyor. FES Watch’un piyasaya ne zaman sürüleceği henüz bilinmese de, Japon kitle fonlama sitesi Makuake üzerinden projeyi destekleyenlerin saate mayıs ayında sahip olabilecekleri belirtildi.

İLGİLİ HABERLER