Eğlence

Sony animasyon platformu Crunchyroll’u satın alıyor

sony crunchyroll

Sony bundan iki yıl önce animasyon yapım şirketi Funmation’ı satın almıştı. Şirket Funmation’ı satın aldıktan sonra içerikleri çevrimiçi animasyon platformu Crunchyroll’dan çekmişti. Crunchyroll, Time Warner’ın AT&T tarafından satın alınmasının ardından AT&T’nin çatısı altına girmiş ve bazı içeriklerini HBO Max’a da göndermişti. AT&T ve Sony şimdi de Crunchyroll için 1.17 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

Crunchyroll, 200’den fazla ülkede 3 milyonu aşkın aboneye ve 90 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip. Satışla ilgili olarak yapılan açıklamada, Crunchyroll ve Funmation’ın birleşiminin içerik ortaklarına dağıtım ağlarını genişletme fırsatı vereceğini ve kullanıcılara da hayran odaklı teklifler sunulmasını mümkün kılacağı belirtildi.

Bloomberg’in haberine göre, bu satın alma sayesinde Sony’nin animasyonlar için tema müziği yapan sanatçılarının şarkılarını tanıtması kolaylaşacak.

Sony Pictures CEO’su Tony Vinciquerra, Crunchyroll satın almasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Funmation ve muhteşem iş ortaklarımız Aniplex ile Sony Music Entertainment Japonya sayesinde anime kültürüne oldukça derin şekilde hakimiz. Dünyanın dört bir yanındaki anime severlere en iyi içerikleri ulaştırabilecek konumdayız. Crunchyroll sayesinde hem anime hayranlarına en iyi deneyimi sağlayacağız hem de anime yaratıcıları için en iyi fırsatları sunacağız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER