Eğlence

Sony Bravia Core platformuyla popüler içerikleri yüksek kaliteyle sunacak

sony bravia core

Sony, CES 2021 kapsamında yeni televizyonlarını tanıtmıştı. Şirket, yeni televizyonlarını satın alanların en yüksek kaliteli içeriklere ulaşabilmesi için de bir adım attı. Sony, Bravia Core adını taşıyan platformuyla filmleri 4K kalitesinde sunacak.

Sony’nin yeni Bravia XR serisi televizyonlarının sahipleri, Sony Pictures yapımı olan filmleri Bravia Core’da “Pure Stream” teknolojisiyle izleyebilecek. Şirketin verdiği bilgiye göre, bu teknoloji sayesinde filmleri internet üzerinden neredeyse kayıpsız biçimde Ultra HD çözünürlükle izlemek mümkün oluyor.

Pure Stream sayesinde Bravia Core’un 80 Mbps’ye kadar aktarım yapmasının sağlandığı belirtiliyor. Hâlihazırda pek çok çevrimiçi platformunda 4K UHD kalitesinde yayın yapmak için 15 ila 25 Mbps bir hıza ihtiyaç duyuluyor. Eğer Sony’nin iddiası doğruysa, Bravia Core’un rakiplerine kıyasla bir hayli avantajlı olduğu söylenebilir.

Sony Bravia Core yeni Bravia XR serisinde yüklü olarak gelecek

Bravia Core, yeni Bravia XR serisi televizyonların tamamında yüklü olarak gelecek. Kullanıcılara aldıkları modele bağlı olarak belli bir miktarda kredi verilecek. Bu kredilerle Bravia Core’dan alınan filmlerin kullanıcılara kalıp kalmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Sony’nin internet sitesinde filmlerin istenilen zaman izlenebileceği belirtiliyor. Film kataloglarının da satın alınan modele bağlı olarak değişeceğini belirtmekte fayda var.

Sony Bravia Core, doğrudan Netflix’in yerini almayacak. Platform sayesinde Sony, Bravia XR serisi televizyonlarının yapabileceklerini göstermek istemiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER