Manşetler

Sony A7C Serisi Yenilendi: Fiyatı ve özellikleri ne olacak?

sony alpha 7c

Sony, kompakt full-frame A7C serisini güncelledi. Yeni modeller arasında, üst seviye A7 IV temelli 33-megapiksel A7C II ve A7R V’nin minyatür versiyonu olan 61-megapiksel A7C R bulunuyor. Her iki model de neredeyse büyük versiyonları kadar güçlü ve önemli ergonomik güncellemeler sunuyor.

Sony A7C R

Sony’nin A7C serisine yeni katılan A7C R modeli, özellikle ergonomik açıdan yaptığı iyileştirmelerle dikkat çekiyor. Yumuşak ve daha tutuşu kolay bir malzeme ile derinleştirilmiş bir tutamak sunuyor. Ek bir tutamak aksesuarı da parmağınız için bir yer oluştururken, bu ekstra özellik ne yazık ki kamerayı biraz daha büyük hale getiriyor.

Önceki Sony modellerinde gözlemlediğimiz ergonomik sorunları giderecek önemli iyileştirmeler var. Özellikle uzun çekim günleri için oldukça pratik. Diyafram, enstantane hızı ve pozlama telafisi için daha kolay ayar yapabileceğiniz bir ön dial eklenmiş. Ayrıca, video, fotoğraf ve S&Q için özel bir dial da mevcut. A7C R, sadece 515 gram ağırlığında ve A7R V modelinin neredeyse yarısı büyüklüğünde. Bu özellikler, sokak fotoğrafçılığı için daha uygun bir seçenek haline getiriyor.

Teknik olarak, 1 milyon noktalı dönebilen bir ekran ve 2.36 milyon noktalı OLED elektronik vizör sunuyor. A7C II modeline göre biraz daha geliştirilmiş 0.70X büyütme kapasitesi var. Tam gövde stabilizasyonu ile 7.0 durak telafisi (lense bağlı olarak) sunuyor. Bu küçük gövdede oldukça dikkat çekici bir özellik. Ayrıca mikrofon/kulaklık portları, USB-C 3.2, mikro HDMI konektörü ve tek bir UHS-II kart yuvası mevcut. Tek kart yuvası, yedekleme olmadığı için birçok profesyonel için önemli bir dezavantaj.

Fotoğraf özellikleri açısından A7C R, A7R V ile birkaç önemli fark dışında oldukça benzer. 61 megapiksel RAW görüntüler 8fps hızında çekilebilirken, A7R V’de bu 10fps. Ancak A7C R’nin daha küçük bir tamponu var ve daha yavaş bir SD UHS-II kart yuvası mevcut. Yani, seri çekim yaparken aynı sayıda fotoğrafı yakalayamayacaksınız. A7C R modeli, aynı işlemciyi kullandığı için, benzer bir AF performansı sunuyor.

Fiyat konusu oldukça önemli: A7C R, A7R V’den tam 900 dolar daha uygun. 2023 sonbaharında piyasada olacak.

Sony A7C II

Sony, fotoğrafçılık ve video çekimleri için yeni bir alternatif sunuyor: A7C II. Yeni model, A7 IV ile aynı 33-megapiksel sensöre sahip ve birçok özellikte benzerlik gösteriyor. Ancak A7C II’nin dikkat çekici birkaç yönü var.

A7C II’nin gövde tasarımı ve ağırlığı, birlikte duyurulduğu A7C R ile aynı. Yani ekstra bir çevirme düğmesi, güncellenmiş bir tutamak ve geliştirilmiş bir elektronik vizör elde ediyorsunuz. Ancak kutu içeriğinde ekstra bir tutamak uzantısı yer almıyor. Çekim hızları mekanik veya elektronik deklanşör modunda 10 fps’ye kadar çıkabiliyor. Ne A7C II ne de A7C R tam mekanik deklanşörlere sahip değil; elektronik ilk perde deklanşörleri kullanılıyor.

A7C II, otomatik odaklama konusunda A7 IV’ü aşıyor çünkü A7C R ve A7R V’de bulunan aynı özel AI işlemcisine sahip. Bu, A7 IV’e göre daha iyi konu algılama, izleme ve diğer özellikler anlamına geliyor. A7C ile karşılaştırıldığında ise Sony, hayvan ve kuş AF izlemesinde yüzde 40, göz AF’de yüzde 60 ve otomatik pozlama izlemede yüzde 20 iyileşme vaat ediyor. Görüntü kalitesi, A7 IV ile aynı. Ancak A7 III’e göre daha keskin fotoğraflar sunuyor ve daha küçük piksel boyutuna rağmen üstün düşük ışık yeteneği sağlıyor.

Videolar söz konusu olduğunda, A7C II aslında A7C R’den daha iyi bir seçenek. Keskin tam kare 4K 30p video sunuyor ve 7K örneklemeli veya 4K 60p ile 1,5x kırpma yapabiliyor. Kamerada S-Log3 ve S-Cinetone ile 10-bit 4:2:2 renk örnekleme özellikleri bulunuyor.

Sony A7C II, gümüş ve siyah renk seçenekleriyle bu sonbaharda piyasaya sürülecek ve fiyatı 2.200 dolar. Bu fiyat, eğer sizin için ikinci bir kart yuvasının eksikliği sorun oluşturmuyorsa, A7 IV’e göre önemli bir şekilde 300 dolar daha uygun ve bazı yönlerden daha iyi bir kamera.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER