Teknoloji

Sony’den robot köpeği Aibo için yeni renk seçeneği

sony aibo

Sony Aibo adını taşıyan robot köpeğini 2017’nin sonlarında yeniden canlandırmıştı. Japon teknoloji devi, sevimli robot köpeği için beyazın yanına yeni bir renk seçeneği daha ekledi. “Choco Edition” olarak adlandırılan yeni seçenekte Aibo’nun gövdesi ve yüzü iki farklı kahverengi tonuyla kaplanırken, bacakları ve patileri yine beyaz kalıyor. Japonya’da ön siparişe çıkan Aibo Choco Edition’ın sevkiyatı 1 Şubat itibarıyla başlayacak.

Robot bir köpeğe sahip olmanın ucuz bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Aibo Japonya’da 198 bin yen (9620 TL) karşılığında satılıyor. Buna ek olarak, LTE bağlantısı ve bulut servislerine erişim için de robot köpek sahiplerinden aylık 2980 yen (145 TL) ücret talep ediliyor

Sony Aibo için gerçekleştirdiği yeni işbirliğini de duyurdu. Secom isimli ev güvenliği şirketiyle birlikte çalışmaya başlayan Sony, böylelikle robotuna eğlencenin yanı sıra koruma işlevi de kazandırmayı amaçlıyor. Önümüzdeki ay yayınlanacak yazılım güncellemesiyle birlikte evde devriye yapmaya başlayacak olan Aibo, bulguları sahibine raporlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER