Teknoloji

Sony full-frame aynasız kamerası a7 III ile Canon ve Nikon’a meydan okuyor

sony a7 iiiSony, 2017’de mesaisini A9 gibi güçlü kameralara harcamıştı. Ancak şirket, 2018’de bu yaklaşımını biraz değiştirerek daha uygun fiyat karşılığında güçlü özellikler sunan seçenekleri de portföyüne ekleyecek gibi görünüyor. Sony a7 III de bu yaklaşımın ilk örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Full-frame aynasız bir kamera olan a7 III, piksel sayısı bakımından zengin a7R III ve düşük ışıktaki video yetenekleriyle dikkat çeken a7S II’nin arasında bir yerde konumlanıyor.

a7 III, Sony tarafından aynasız kamera ailesinin temel full-frame modeli olarak değerlendiriliyor. a7 III’te arkası aydınlatılmış 24.2 megapiksel çözünürlüklü bir sensör bulunuyor. Bu sensör, 5 eksenli optik görüntü sabitleme özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Sony’nin yeni kamerası, şirketin Bionz X görüntü işlemcisinin yeni versiyonunu taşıyor. Söz konusu işlemci, 24.2 megapiksel sensörden maksimum faydayı almaya çalışıyor. Bu çaba da ortaya üst segment kameralarınkine yakın bir performans çıkarıyor. a7 III saniyede 10 kare RAW veya JPEG formatında fotoğraf çekebiliyor. 4K HDR video kaydı yapabilen kamera, 1080p çözünürlükle hızlı görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor. Sinematik S-Log 2 ve 3 profillerinde çekim yeteneğine de sahip olana7 III, tek bir şarjla 710 kare fotoğraf çekebiliyor.

a7 III’te çerçevenin yüzde 93’ünü kaplayan 693 adet otomatik odaklama noktası bulunuyor. Sony bu sayede otomatik odaklama hızının a7 II’ye kıyasla iki kat arttığına dikkat çekiyor. Otomatik odaklama sisteminin düşük ışıklı senaryolarda da eskisine kıyasla çok daha sağlam bir performans sergilediğinin altı çiziliyor.

Sony a7 III mart ayında satışa sunulacak. Kameranın sadece gövdesi için 2300 ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER