Teknoloji

Sony’nin süper ince Android 4K TV’leri 2 bin 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

sony-x900c-220615

Sony’nin 2015 model süper ince 4K TV’leri ilk olarak CES 2015’te boy göstermişti. Android işletim sistemli cihazlar süper ince ekranları, neredeyse çerçevesiz tasarımları ve etkileyici Ultra HD panelleriyle görenleri kendilerine hayran bırakmayı başarmıştı. Sony, CES 2015’ten 5 ay sonra yeni televizyonlarından üçünün ABD satış fiyatını açıkladı. X900C’nin 55 inç’lik versiyonu 2 bin 499 dolar, 65 inç’lik versiyonu ise 3 bin 999 dolardan satılacak. 75 inç bir ekrana sahip olan X9100C’nin fiyat etiketinde ise 5 bin 499 dolar yazacak.

Sony’nin yeni televizyonları için ABD’de uyguladığı fiyatlandırma politikası, şirketin giriş seviyesi 4K TV pazarında Vizio gibi rakipleriyle rekabete girmeyeceğini gösteriyor. Sony, Ultra HD TV’lerinin rakiplerine karşı iyi bir performans göstereceğine dair inancını daha önceden kamuoyuyla paylaşmıştı.

Sony’nin yeni televizyonları şık tasarımlarıyla görenleri etkilemeyi başarsa da, yüksek fiyat etiketleri nedeniyle yeniden kârlı günlerine dönmeyi hedefleyen şirkete yardımcı olmaları pek muhtemel gözükmüyor. Sony CEO’su Kaz Hirai, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada TV pazarından çıkışın da ihtimaller arasında bulunduğunu belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER