Teknoloji

Softbank robot teknolojilerine yoğunlaşan Boston Dynamics’i satın alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

boston dynamics softbankGoogle’ın ana şirketi Alphabet’in, robot teknolojilerine uzmanlaşan şirketi Boston Dynamics’i satmak istediğine dair haberlerin çıkışının üstünden bir yılı aşkın zaman geçmişti. En sonunda bu şirkete bir alıcı bulundu. Softbank, Boston Dynamics’i satın alıyor.

Japon şirket yıllardır kendi robotlarını geliştirmek için çalışıyor, üstünde çalıştığı projeler arasında yardımsever özellikleriyle öne çıkan Pepper da bulunuyor. Şimdi Handle, Big Dog, Atlas, WildCat gibi diğer robotlarla aynı çatı altında yer alacaklar.

Google, MIT’den ayrılmış olan bu şirketi 2013 yılında satın almıştı. O sıralar Andy Rubin kendi telefonu için çalışmak yerine, Google’ın robot teknolojileri üstündeki çalışmaları üstleniyordu. Alphabet altında yeniden yapılanan X bölümünün bir parçası olan robot projeleri, Alphabet’in uzun vadeli planları arasında yer almadığını belli etmişti.

Satın alma anlaşmasının şartları açıklanmadı, ancak Softbank CEO’su Masayoshi Son, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, akıllı robotların Bilgi Devrimi’nin gelecek aşamasında önemli rol oynayacağını, Boston Dynamics ekibinin de gelişmiş dinamik robotlar alanında açık ara teknoloji lideri olduğunu belirtti. Onları Softbank ailesi içinde gördüğü için coşkulu olduğunu, robot teknolojilerini geliştirmeye ve gelecekte hayatı daha kolay ve emniyetli hâle getirmeye yardımcı olacak uygulamaların keşfine devam ederken onları desteklemek için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

Boston Dynamics kurucusu ve CEO’su Marc Raibert ise de, şirketinin Softbank’in gelecek nesil teknoloji devrimini oluşturma noktasındaki cesur vizyonu ve konumunun parçası olmaktan dolayı heyecan duyduğunu, Softbank ile teknolojideki gelişimlerin insanoğlunun yararına olması noktasında aynı inancı paylaştıklarını vurguladı.

Softbank geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yonga tasarımcısı ARM‘ı, 2013’te ise ABD’li mobil operatör Sprint’i satın almıştı. Görünen o ki, Japonya’nın en ilginç teknoloji şirketi, her ne olursa olsun, geleceğin çığır açacak teknolojilerinde geri kalmak istemiyor.

İLGİLİ HABERLER