EğlenceManşetler

Sniper 3D Assassin: “İyi” suikastçiler görev başına

sniper-3d-assassin-1

“Suikast” ve “suikastçi” kelimelerinin kulağa pek hoş gelmediği kesin. Suikastler “karanlık eylemler”, suikastçiler ise “karanlık eylemlerin infazcısı” olarak tanımlanabilir. Ancak bu kadar karanlığın mobil oyunlarda pek tercih edilmediği bir gerçek. Dolayısıyla oyun yapımcıları, “karanlık” kabul edilen konseptlerin tonunu “iyi misyonlar” aracılığıyla biraz daha açarak oyunculara servis ediyor. Sniper 3D Assassin, “iyilik için silaha başvuran bir oyun” izlenimi veriyor.

sniper-3d-assassin-3

Sniper 3D Assassin’in ilk seviyesi oyuncular için bir eğitim niteliği taşıyor. Bu seviyede ekran üstündeki sanal kontrol araçlarının nasıl kullanılacağı oyunculara anlatılıyor. Hedef, oyunculara seviye başlamadan önce gösteriliyor ve neden “hedef” olarak seçildiği de anlatılıyor. Kısacası tetiğe basmanın meşru altyapısı da hazırlanıyor.

sniper-3d-assassin-2

Oyuncular ilk olarak genel ateş alanını belirliyor. Ardından ekranın sol kısmında kalan yakınlaştırma aracını kullanarak hedefe tam anlamıyla nişan alıyor. Nişan alınmasının ardından sol alt köşede bulunan ateşleme ikonuna dokunulduğunda kurşun silahtan çıkıyor.

sniper-3d-assassin-4

Eğer kurşun hedefini bulmazsa ekranda herhangi bir değişim görülmüyor. Kurşun hedefini bulacağı zaman ise silahtan çıkışı ve hedefe saplanış zamanı yavaşlatılmış biçimde gösteriliyor. Bu sırada ortaya çıkan görüntü bir oyun için fazlasıyla sinematografik. Ancak kanlı görüntüler sebebiyle Sniper 3D Assassin’in çocuklar için fazla uygun olmadığını belirtmek gerekiyor.

sniper-3d-assassin-6

Sniper 3D Assassin’in ilk birkaç bölümünün ardından suikast ekibinin lideri olduğu düşünülen bir sanal karakter, oyunculara oyun içinde yönlendirme yapmaya başlıyor. Oyuncular ilk olarak kendilerine ait bir silah satın alıyor. Ardından da verilen görevleri yerine getirerek oyun parası, elmas ve enerji toplamaya başlıyor.

sniper-3d-assassin-7

Sniper 3D Assassin’in görev şeması tekdüze ilerlemiyor. Günlük görevler, kısıtlı süreli görevler gibi farklı türlerdeki görevler de oyunculara veriliyor. Görevlere katılabilmek için oyuncuların elindeki silahın da belli kriterleri karşılaması gerekiyor. Silahın kriteri karşılamaması durumunda oyuncular, yükseltme ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda yapılması gereken iyileştirmeler oyunculara gösteriliyor. Oyuncular kazandıkları oyun paralarını silahlarını iyileştirmek için harcayabiliyor. Paranın yetmediği durumlarda ise uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanarak gerçek para karşılığında oyun parası kazanmak mümkün oluyor.

sniper-3d-assassin-8

Sniper 3D Assasin’de oyunculardan talep edilen temel şey “öldürmek”. Ancak öldürülecek kişi sayısının değişebilmesi ve her görev için farklı senaryolar oluşturulması oyunun durağanlaşmasını engelliyor. Buna ek olarak, hedefi “kafadan” vurmanın da ekstra para getirdiğini belirtmekte fayda var.

sniper-3d-assassin-5

Birini öldürmenin “iyi” bir eylem olarak nitelenemeyeceği kesin. Ancak insanın içinde kimi zaman “iyi olmayan” eylemleri gerçekleştirmek için büyük bir istek oluşabiliyor. Bu isteğin dindirilmesinde oyunlar önemli bir rol oynuyor. Sniper 3D Assassin, oyunda bile olsa “en azından iyi bir amaç uğruna” birilerini öldürmeyi isteyenlere fazlasıyla uygun. Etkileyici grafikler, özenli bölüm senaryoları ve oyun içindeki dolaşımın kolaylığı da Sniper 3D Assassin’in çekiciliğini artıran faktörler arasında yer alıyor. Oyunu iTunes App Store ve Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER