Manşetler

Snapchat’in yeni Spectacles gözlükleri daha pahalı ve gelişmiş

snapchat spectacles 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap, artırılmış gerçeklik destekli güneş gözlüklerinin yeniden tasarlanmış versiyonunu tanıttı. Spectacles 3, yepyeni bir tasarım ve derinlik algılama imkanı sunan HD kamera ile birlikte geliyor.

Şirketin sınırlı sayıda piyasaya sunduğu özel bir ürün olan Spectacles 3, Snap’in yüze odaklı yeni bir bilişim platformu oluşturma çabalarının son halkasını oluşturuyor. Gözlük, kasım ayında Spectacles.com sitesi üzerinde 380 dolara satışa sunulacak.

Geçen yılın modeli 150 dolarlık fiyata sahipken, bu yılın gözlüğü iki katından daha yüksek bir fiyatla gelecek. Snap’in yöneticileri, daha yüksek seviyedeki versiyonun modaya ilgi duyan, daha küçük bir grubu hedefleyeceğini söylüyor. Aynı zamanda şirket, para kaybettirmesiyle ünlü olan üründe ciroyu artırarak üretim maliyetlerini karşılama yoluna gidiyor gibi görünüyor. Snapchat, gelen aşırı talepten dolayı Spectacles gözlüklerin ilk versiyonu ile ilgili olarak 40 milyon dolarlık üretim zararı yazmıştı.

snapchat spectacles 3

Spectacles 3’ün yüksek fiyatı talebi sınırlayacak gibi görünüyor. Özellikle de Snapchat’in temel kullanıcı kitlesini oluşturan lise ve üniversite öğrencileri arasında talep düşecektir. Snap temsilcisi, bu yılın modelinin platformun ihtiyaç duyduğu yatırımı temsil ettiğini söylüyor. Şirketin artırılmış gerçeklik işini doğru biçimde uygulaması için bir yöntem geliştirmesi gerekiyordu. Zaman geçtikçe bu, daha ucuz ürünlere de geçiş yapabilir.

Gözlüklerin en dikkat çekici özelliklerinden biri ikinci kamerası oluyor. Böylelikle Spectacles ilk kez derinlik algılaması yapıyor. Snap, bir dizi yeni 3D efekti geliştirerek cihazın yeni gelen derinlik algılama yeteneklerinden yararlanıyor. Bunlar Spectacles’a özel olacak. Şirket bu yıl bitmeden üçüncü taraf geliştiricilere derinlik efektleri tasarlama imkanı sunmaya başlamayı hedefliyor.

 

Gözlüklerin karbon (siyah) ve mineral (bej ve altın arası) olmak üzere iki farklı renk seçeneği olacak. Çelik gövdesiyle oldukça hafif olacak. Ayarlanabilir uçları bulunacak ve hafif renkli mercekleri ile güneşten koruyacak.

Önceki nesil ürünlerde olduğu gibi, Spectacles ile fotoğraf ve video çekmek gözlüğün temesindeki düğmeye basmak kadar kolay. Kayıt sırasında her bir kameranın etrafındaki gösterge ışıkları yanıyor. Android veya iOS cihazıyla eşleştirme yapıldıktan sonra, bu çekimleri cihaza gönderebilir ve Snapchat’teki arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Ya da YouTube veya diğer platformlarda paylaşmak için dışa aktarabilirsiniz.

snapchat spectacles 3Pil ömrü bir önceki nesil ürüne göre değişim göstermiyor. Aslında ikinci kamera pili tüketecek yeni bir unsurun oluşturulması demek, ancak yeni Spectacles bunu telafi etmeyi başarıyor. Snap, tek bir şarj ile 70 video ve 200’den fazla fotoğraf çekilebileceğini söylüyor. 4 GB kapasite ise 100 video ya da 1200 fotoğraf saklayabiliyor. Eskiden olduğu gibi, Spectacles beraberinde gelen şarj kutusunun içinde muhafaza edilirken şarj da ediliyor. Tam doluluğa ulaşması 75 dakika alıyor. Kutu da USB-C kablosuyla şarj ediliyor.

Spectacles 3 ile üç boyutlu görüntüleme aygıtı da geliyor

Fotoğraflar 1642 x 1642 piksel çözünürlüğünde oluyor. Videolar ise 1216 x 1216 piksel çözünürlükte saklanıyor. Bu sefer Snap, Spectacles ile çekilen fotoğrafların görüntülenmesi için yeni bir yöntem sunuyor. Google Cardboard‘a benzeyen bir 3D görüntüleme aygıtı da beraberinde geliyor. Spectacles 3D görüntüleyicisi de kartondan yapılmış. Telefonunuzda Snapchat uygulamasını açtıktan sonra onu görüntüleyicinin içine yerleştirin. Fotoğraflar ve videoların daha yoğun görünüm sunan versiyonlarını görebilirsiniz.

Ne yazık ki, Spectacles ile yapılan çekimler otomatik olarak Snapchat hesabına transfer edilmiyor. Snap, hâlâ bunun önünde teknik engellerin bulunduğunu söylüyor. Bu arada telefonunuzu Bluetooth ya da Wi-Fi üzerinden bağlayarak çekimlerinizin hesabınıza indirilmesini sağlayabilirsiniz. iOS cihaz sahiplerinin bir Wi-Fi ağına bağlı olmaları ve gözlüklerinin şarj edilmesi gerekiyor. Bu durumdayken Spectacles, çekimleri Snapchat hesabına otomatik olarak aktaracak şekilde ayarlanabiliyor.

Spectacles 3, daha önceki gözlüklere sahip olanları cezbedecek bir ürün olmak yerine bu platformla ilk kez tanışacakları hedefleyen, bütçesi de geniş olan kullanıcıları hedefliyor. Bununla birlikte platformun geleceği için önemli adımlardan biri olacak.

İLGİLİ HABERLER