Manşetler

Snapchat Memories ile favori anlar kayıt altına alınıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat memoriesSnapchat ününü kaybolan mesajlarıyla yapmış olsa da, kimi kullanıcılar bazı “snap”lerinin kaybolmamasını isteyebiliyor. Bu isteğe kulak veren şirket, Memories isimli bir özelliği hayata geçirecek. Snapchat Memories ile hem “snap”ler hem de hikayeler daha sonra görüntülenmek adına saklanabilecek.

Memories içinde saklanan karelerle yeni bir hikaye oluşturulabilecek veya farklı hikayeler birbirlerine bağlanabilecek. Böylelikle tatilini Snapchat üzerinde paylaşanlar, çok sayıda fotoğraf ve videonun bulunduğu büyük bir koleksiyon oluşturabilecek.

Snapchat Memories ağustosta kullanıma sunulacak

Snapchat Memories ağustos ayında kullanıma sunulacak. Özelliğin aktif hâle gelişi, kullanıcılara mesajla bildirilecek.

Snapchat’in bu yeni özelliği, bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Ancak şirket kullanıcılarını rahatsız edici durumlardan kurtarmak için elinden gelenin en iyisini yapacağının sözünü şimdiden veriyor. Kullanıcılar diledikleri “snap”leri sadece kendilerinin görebileceği şekilde ayarlayabilecek ve böylelikle arkadaşlarının özel bir şeyle karşılaşmalarını engelleyebilecek. Snapchat hatıraları saklayacak olsa da, bunu yaparken hikayelerde kullanılan veya “My Eyes Only” şeklinde işaretlenen paylaşımlara göz atacak. Kullanıcıların film rulosu Snapchat’in etki alanının dışında olacak.

Snapchat yeni özelliğiyle bazı kullanıcılarının önemli bir problemini çözerken, Facebook gibi rakipleriyle girdiği mücadelede bir koz elde etmiş oluyor. Facebook Moments gibi uygulamalar, önemli etkinliklerden fotoğraf ve video paylaşımını kolaylaştırıyor. Snapchat de Memories ile bu konuda bir çözüm sunmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER