Teknoloji

Snapchat çalışanlarının kişisel bilgileri siber saldırganın eline geçti

snapchat ios

snapchat

Eski ve yeni Snapchat çalışanlarının kişisel bilgileri, bir başka çalışanın uğradığı “phishing” saldırısının ardından bir siber saldırganın eline geçti. Şirketin CEO’su Evan Spiegel gibi davranan saldırgan, çalışanların maaş bordrosu bilgilerini talep etti. Bunun bir tuzak olduğunu fark edemeyen maaş bordrosu uzmanı, eski ve yeni çalışanların bordro bilgilerini siber saldırgana gönderdi.

Şirketten gönderilen bilgilerin içeriği konusunda açıklama gelmese de; sosyal güvenlik numarası, adres, banka detayları ve ayırt edici özelliği bulunan çeşitli bilgilerin saldırganın eline geçtiği düşünülüyor. Snapchat, saldırıdan etkilenen kişi sayısı konusunda da net bir bilgi vermiş değil. Yapılan ilk açıklamada şirket kullanıcı verilerinin güvende olduğunun ve sunucuların da güvenli biçimde çalıştığının altı çizildi. Sosyal paylaşım servisi durumdan FBI’ı da haberdar etti. Şirket, saldırıdan dolayı üzüntüsünü belirtirken, çalışanlarına yönelik eğitim programlarının sıkılaştırılacağı sözünü vermeyi de ihmal etmedi.

Snapchat, daha önce de siber saldırılara maruz kalmıştı. Servisin 4 milyondan fazla kullanıcısının rumuzu ve telefon numarası 2014’te internete sızmıştı. Söz konusu bilgileri internete sızdıran sanal korsanlar, şirketin sistem güvenliğindeki bir açığı yeterince ciddiye almadığını dile getirmişti.

Kurumsal anlamda gerçekleştirilen siber saldırılar son zamanlarda daha sık görülüyor. Sony Pictures’a Kuzey Kore tarafından düzenlendiği düşünülen siber saldırıda da çalışanlar hedef olmuş ve Sony Pictures çalışanlarının şirket içi iletişimine dair pek çok detay gün yüzüne çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER