Teknoloji

Snapchat güncellemesi Discover ve canlı hikayeleri ön plana taşıyor

snapchat ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-ios-190215

Snapchat, hem kendi hazırladığı hem de haber kuruluşlarından aldığı içerikleri gösterdiği Discover isimli bölümünün tüm kullanıcılar tarafından keşfedilmesi için büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu amaç doğrultusunda mobil uygulamalarını güncellemeye başlayan Snapchat, Hikayeler sayfasının tasarımını Discover’daki içeriklerin keşfini kolaylaştıracak şekilde değiştirdi. Snapchat’ın canlı hikayeleri de tasarım değişikliğiyle ön plana alınırken, arkadaşlara ait hikayeler bu sıralamada en alta yerleştirildi.

snapchat-hikayeler-140715

Kullanıcıların bu tasarım değişikliğine verdikleri tepkinin Discover bölümüne olan bakışlarına göre değişmesi muhtemel gözüküyor. Snapchat Discover’a eski yoluyla erişmek de halen mümkün durumda, ancak yeni erişim yöntemini ortadan kaldırılamadığını belirtmekte fayda var. Discover’ın ön plana alınması, Snapchat’in kullanıcılarını bu bölümü ziyaret etmeleri için zorladığı fikrini akıllara getiriyor.

Arka planda kalan canlı hikayelerin ön plana alınması ise Snapchat güncellemesinin önemli getirileri arasında bulunuyor. Canlı hikayeler genellikle konum temelli olsalar da, etkinliğin popülaritesine göre küresel çapta da paylaşılabiliyorlar. İlk etapta iOS için yayınlanan Snapchat güncellemesinin yakında Android’e de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER