Teknoloji

Snapchat’tan ChatGPT destekli AR lensler yakında geliyor

snap snapchat plus

Snapchat, geliştiricilere yönelik yıllık etkinliği Lens Fest’te, ChatGPT ile güçlendirilmiş artırılmış gerçeklik (AR) lenslerinin yakında sunulacağını duyurdu. Bu yenilik, teknoloji ve sosyal medyanın kesişim noktasında önemli bir adımı temsil ediyor.

Snapchat’in geliştiricilere yönelik yeni Lens Studio betasında, ChatGPT’yi kullanarak filtreler oluşturabilme yeteneği bulunuyor. Snapchat tarafından sunulan bir örnekte, bir kullanıcının “Neptün ne kadar uzakta?” diye sorduğu bir güneş sistemi temalı filtreyi görebiliyoruz. Sorulan soruya birkaç saniye içinde cevap veriliyor. Bu yeni özellik, bilgi yarışmaları veya rastgele seçim araçları oluşturmak için de kullanılabilir.

Snapchat’in AI lensleri, ChatGPT tarafından destekleniyor. Daha önce, Snapchat Plus abonelerine özel olan ve kullanıcıların bir arkadaşla mesajlaşıyormuş gibi konuştuğu bir sohbet botu olan My AI özelliği, bu baharda herkese ücretsiz olarak sunuldu. Şirket, bu sohbet botunun yanıtlarına reklamlar eklemeyi denedi ve bu özellik, kullanıcıların veri haklarını koruma konusunda sorumlu olan Birleşik Krallık grubundan bir “önleyici uygulama bildirimi” aldı.

snapchat

Sosyal medyada yapay zekâ dalgası

Yapay zeka destekli yaratım araçları, YouTube, Meta ve TikTok gibi platformlarda ortaya çıkmaya başladı. Meta’nın Eylül ayında duyurduğu AI sohbet botları, MrBeast ve Kendall Jenner gibi ünlülerin AI karakterlerinin yüzü olarak işlev görüyor. TikTok da, AI araçları kullanılarak oluşturulan içeriği işaretlemek için bir yol tanıttı ve AI üretilen içeriğin zamanla artacağını öngörüyor olabilir.

Ayrıca Snapchat, lens geliştiricilerinin üretken AI yüz lensleri oluşturmak için kullanabilecekleri yeni bir 3D yüz maskesi jeneratörünü ve birden fazla kişinin aynı anda projeler üzerinde çalışabilmesini sağlayacak araçları duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER