Teknoloji

Snapchat arkadaş listesi temizliğini hatırlatacak

snapchat trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat kullanıcılarına arkadaş listesi temizliğinde yardımcı olacak yeni bir özellik sunuyor. Söz konusu özellik, arkadaş listelerinden istenmeyen kişilerin çıkarılmasını hatırlatıyor. “Arkadaş kontrolü” olarak adlandırılan bu özellik, “Snapchat gerçek arkadaşlar içindir” şeklinde bir bildirimle temizliği hatırlatacak.

Bu bildirime dokunulduğunda kullanıcılar arkadaş listelerine yönlendirilecek. Burada kullanıcılar artık iletişimde olmak istemedikleri veya aslında tanımadıkları kişileri listelerinden çıkarabilecek.

Söz konusu özellik henüz dağıtıma çıkmış değil. Ancak Snapchat Güvenli İnternet Günü kapsamında bu özelliğin duyurusunu gerçekleştirmiş durumda.

snapchat arkadaş listesiSnapchat arkadaş listesi temizliği özelliğini yeni sunsa da, uzun süredir platformunun aslında yakın arkadaşlara yönelik olarak tasarlandığını hatırlatıyor. Ancak bunun Snapchat’in kendisini Facebook’tan uzaklaştırmak için hazırladığı bir özellik olduğu da söylenebilir. Facebook’ta kalabalık gruplar yanlış bilgi krizlerine yol açabiliyor. Snapchat ise kendisini bunlardan uzak tutmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER