Teknoloji

Snap Spectacles yenilendi: Daha yüksek kalite, daha yüksek fiyat

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat’in çatı şirketi Snap, uzun süredir beklenen yeni Spectacles gözlüğünü tanıttı. Yeni renk seçenekleri ve daha gelişmiş özellikler sunan yeni Snap Spectacles, kullanıcıların ilk modeldeki şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Suya dayanıklılık da yenilenen Spectacles’ın dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Renk seçeneklerinin yakut, akik ve safir olarak yenilenmesi de gözlüğün albenisini artıran bir faktör niteliği taşıyor.

Video çözünürlüğü 1216 x 1216 piksele yükselirken, yeni fotoğraf modunda 1642 x 1642 çözünürlüklü kareler yakalanabiliyor. Sadece Wi-Fi bağlantısını kullanan yeni transfer modu ise HD formatındaki videoların dört kat daha hızlı biçimde Snapchat uygulamasındaki Anılar bölümüne aktarılmasını sağlıyor. Çift mikrofonla daha net bir ses kaydı vadeden Snap, şarj kabının yüzde 20 oranında küçülmesine de dikkat çekiyor.

Yurt dışında 129 dolar karşılığında satılan orijinal Spectacles ilk etapta büyük bir heyecan yaratmış, ancak bu heyecan dalgası fazla uzun sürmemiş ve sonunda şirketin elinde çok sayıda stok fazlası kalmıştı. Snap CEO’su Evan Spiegel ise orijinal Spectacles için 100 binlik bir satış hedefi koyduklarını ve 150 bin satışla bu hedefi aştıklarını dile getirmişti.

snap spectaclesYeni Snap Spectacles, 150 video veya 3 bin adet fotoğrafı saklayabilecek. Spectacles.com sitesi üzerinden satışa çıkan yeni gözlüğün fiyat etiketinde 150 dolar yazıyor. Gözlük ilk etapta ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada’da satılıyor. 3 Mayıs’ta ise Avrupa’daki diğer ülkelerde Spectacles’ı satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER