Teknoloji

Skype Windows ve Mac sürümlerinin yenilenen tasarımları sohbete odaklanıyor

skype-windows-101014

Microsoft’un Skype yazılımı genellikle sesli ve görüntülü görüşmelere odaklanır, ancak anında mesajlaşma servislerinin mobil ortamdaki yükselişine bağlı olarak Skype’da da odak kaymasını görmeye başladık. MSN Messenger’ın yerini alan ve son zamanlarda birden fazla cihazda sürdürülen sohbet deneyimini iyileştirici güncellemeler alan Skype şimdi de Mac ve Windows platformlarında yeni tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Skype’ın yeni iPhone arayüzüne alışkın olanlar için masaüstü Skype’ın yeni görünümü yabancı gelmeyecektir.

Baloncuk tarzında bir sohbet tasarımına sahip olan yeni uygulamada kişilerin küçük resimleri, sohbet ve sesli/görüntülü aramalar için büyük ve dikkat çeken ikonlar bulunuyor. iOS, Android ve Windows Phone’daki mobil istemcilerin görünümüyle tutarlı bir çizgiye gelen yeni tasarımda sohbet deneyimini artırıcı bazı adımlar da atılmış. Fotoğraflar sohbet içinde gösteriliyor, Windows kullanıcı arayüzünde kişiler ve sohbetler arasındaki boşluğu kaldıracak şekilde temizleme yapılmış.Dosya paylaşımı da iyileştirilmiş, Word ve PDF gibi yaygın dokümanları açmak kolaylaştırılmış.

skype-mac-101014

Belki de en büyük değişiklikler detaylarda, Skype’ın günlük kullanımını iyileştiren noktalarda gizli. Mac tarafında sesli veya görüntülü görüşmeler için yan yana tasarım getirildi, böylelikle bir yandan görüşme yaparken bir yandan da fotoğraf paylaşabilir veya mesaj yazabilirsiniz. Halbuki daha önce anında mesajlaşma ve görüşme arasında geçiş yapmak daha zahmetliydi, kullanıcıların sohbetlere geri dönmesi için + tuşuna basması gerekiyordu. Buna ek olarak artık ücretsiz olan grup video görüşmeleri de yeni tasarımla birlikte daha iyi şekilde çalışıyor.

Microsoft, Mac için Skype 7.0’ı yenilenen tasarımıyla birlikte indirme sunarken Windows tarafındaki istemciyi ise sadece ön izleme olarak çıkardı. Aşağıdaki kaynak bağlantıları takip ederek uygun yazılımı sisteminize indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER