Teknoloji

Skype’ın masaüstü uygulamasına mobil benzeri tasarım

microsoft skype

microsoft skypeMicrosoft Skype Windows uygulamasının tasarımını bir kez daha yeniledi. Yazılım devi daha önce Windows 10 kullanıcıları içişn bir evrensel uygulama çıkarmıştı. Şimdiyse Skype’ın klasik masaüstü uygulaması yeni bir tasarımla güncellendi. Yeniş tasarımla birlikte Skype’ın mobil versiyonuna benzer bir tasarım gelmiş oldu.

Microsoft son bir yıldır yeni tasarımı test ediyordu. Şimdi de Skype’ın tüm klasik masaüstü kullanıcılarını 1 Eylül itibarıyla 8.0 versiyonuna yükseltmeye teşvik ediyor.

Skype’ın yeni klasik masaüstü uygulaması Windows 10 veya mobil versiyonlarındaki birçok özelliği içeriyor. Microsoft grup sohbet özelliğini düzenleyerek görüşmeler esnasında fotoğrafları paylaşmayı veya ekran paylaşımını gerçekleştirmeyi daha kolay hâle getiriyor. Yeni @ bahisleri, mesaj cevapları ve bildirim paneli de yeni sürümde yer alıyor. Hatta galeri sayesinde bir görüşmede paylaşılan bağlantıları, dokümanları veya fotoğrafları bulmak kolaylaşıyor.

Microsoft bu yaz sonunda Skype’ın klasik uygulamasına bazı ek özellikler getirmeyi planlıyor. Okundu bilgileri sohbetlere eklenecek, aynı zamanda özel görüşmeler oluşturma imkanı da getirilecek. Özel görüşmeler Signal Protokolü tarafından desteklenecek. Bunun sayesinde sesli görüşmeler ve sohbetler uçtan uça şifrelenecek. Ayrıca Microsoft Skype’a arama kayıt özelliğini de ekliyor. Böylelikle kullanıcıların bundan böyle üçüncü taraf uygulamaları kullanmalarına gerek kalmayacak.

Günümüzün klasik Skype uygulaması Microsoft’un mobil Skype tasarımından fazlaca ilham alsa da, şirket hem mobil hem de masaüstü uygulamalarıyla ilgili fazlaca geri bildirimi dikkate alıyor. Microsoft’un radikal değişikliklere sahip Skype mobil tasarımı bir yıl kadar önce çıkmıştı. Aslında bu özellik başlangıçta olumlu karşılanmamıştı. Microsoft çıktığından beri yaptığı düzenlemelerle Skype’ın telefonlar, tabletler ve masaüstü PC’lerde sunduğu deneyimi aynı seviyeye getirmeye çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER