Teknoloji

Skype grup sohbete herhangi bir kişinin web’den katılmasına izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype yıllardır öncelikli olarak sesli ve görüntülü sohbetler için kullanılıyor. Ancak Microsoft, son zamanlarda uygulamayı mesajlaşma konusunda da daha etkin bir pozisyona getirmeye çalışıyor. WhatsApp Messenger, WeChat ve Facebook Messenger gibi servislerin popülarite kazanması sayesinde grup sohbetleri arkadaşlar ve aileler arasındaki iletişimde popüler bir yönteme dönüştü. Skype’ta insanların daha fazla sohbet etmesini isteyen Microsoft, grup sohbet özelliğine dileyen herkesin katılmasının önünü açtı.

Skype’ta grup sohbetlere katılabilmek için kullanıcıların uygulamayı yüklemiş olması gerekiyordu. Ancak yapılan son güncelleme sayesinde, sohbetin katılımcıları tarafından oluşturulan bağlantıya sahip olan herkes web üzerinden sohbete katılabilecek. Sohbete katılmak için bir Skype hesabına sahip olmak gerekiyor. Bağlantıyı alan kişi kendisine bir rumuz belirledikten sonra Skype web uygulaması aracılığıyla konuşmaya dahil olabiliyor.

Buna ek olarak, cihazına Skype iOS veya Android uygulamasını yükleyenler de, Skype kullanıcısı olmasalar bile, grup sohbetlerine katılabiliyor. Böylelikle Skype’ı kişi listesinin ötesine taşımak mümkün hâle geliyor.

Skype’ın yeni grup sohbeti davet özelliği ilk etapta ABD ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunuldu. Microsoft, önümüzdeki haftalarda özelliğin kapsamını genişletmeyi planlıyor. Şirket, mobil uygulamalar aracılığıyla sohbet başlatma ve bağlantı paylaşma özelliğini yakında kullanıma sunacak.

İLGİLİ HABERLER