Teknoloji

Skype Business iOS için çıktı

skype-business-ios-151015

Uzun soluklu bir ön izleme sürecinin ve yıl içinde Windows Phone gibi platformlarda yayınlanmasının ardından Skype Business uygulaması, tam sürümüyle iTunes App Store’daki yerini aldı. Evrensel bir uygulama niteliğindeki Skype Business iOS uygulaması, Lync 2013’ün yerini alıyor. Popüler mesajlaşma ve video sohbet servisinin kurumsal versiyonu, ofis içi iletişimi kolaylaştıracak ve daha verimli hâle getirecek özellik ve fonksiyonlar sunuyor.

Skype Business iOS uygulamasını kullananlar, gelecek görüşmelerine ilişkin detayları görebilecek ve tek bir dokunuşla sohbetlere katılabilecek. Panelin üst kısmında yer alan arama çubuğu aracılığıyla iş arkadaşları adları, soyadları, e-posta adresleri veya telefon numaraları üzerinden bulunabilecek.

Tıpkı standart Skype versiyonlarında olduğu gibi, Skype Business iOS uygulamasında da son sohbetler bir arada gruplanacak. Video sohbetlere tam ekran desteği getirilirken, aynı anda hem bir içeriğe hem de videoya bakmak mümkün oluyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, yayınlanacak bir güncellemeyle Skype Business iOS uygulamasının PowerPoint slaytlarını gösterme ve paylaşma yeteneğine de kavuşacağı belirtildi.

Skype Business iOS uygulamasına eklenen doğrulama ve güvenlik seçenekleriyse şirketlerin IT yöneticilerini sevindirecek cinsten. Artık uygulama içine çok aşamalı doğrulama sistemi yerleştirmek mümkün olacak. Skype Business Android uygulaması için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Microsoft, uygulamayı 2015 sona ermeden yayınlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER