EğlenceManşetler

Siri ve App Store özellikli Apple TV eylülde bekleniyor

apple-tv-310715

Yeni bir Apple TV en sonunda yolda olabilir. BuzzFeed News tarafından verilen habere göre Apple eylül ayında yenilenmiş Apple TV’yi çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni Apple TV muhtemelen yeni iPhone modellerinin tanıtılacağı etkinlikte sahne alacak.

Yeni Apple TV’nin bazı büyük değişikliklerle gelmesi bekleniyor; bunlar arasında App Store, Siri ile sesli kontrol, iyileştirilmiş ve üstünde izleme dörtgeni de bulunduran yeni bir uzaktan kumanda da bulunuyor. Kutunun da daha incelmesi, performans bakımından da bazı gelişmeler içermesi bekleniyor. Böylelikle Apple TV’ye 2012’den bu yana ilk kez donanım bazında yenileme yapılmış olacak.

Bütün bu yeni özellikler kulağa tanıdık gelebilir, çünkü bunlar geçtiğimiz ilkbahardan beri çeşitli kez dillendirilmişti. O zamanlar Apple’ın yeni Apple TV cihazını haziran ayında, WWDC etkinliğinde tanıtacağı söyleniyordu, ancak planların ötelendiğini söz konusu geliştirici etkinliğinde bir Apple TV duyurusu görmeyince anladık.

Anlaşılan Apple, set üstü cihazı daha da güzel hâle getirmek için biraz daha bekletme kararı aldı. Bununla birlikte Apple’ın yeni Apple TV ile birlikte canlı TV izleme servisi de sunacağı söyleniyor, ancak bunun eylül ayındaki tanıtıma yetişip yetişmeyeceği şu an için bilinmiyor. Bunun hayata geçmesi için Apple’ın öncelikle ABD’deki yayıncılarla oturup anlaşması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER