Teknoloji

Siri OS X versiyonuna ait ekran görüntüleri ortaya çıktı

siri os xApple’ın dijital asistanı Siri’yi yeni OS X sürümüne yerleştirmeyi istediği uzun süredir konuşuluyor. Şirketin önümüzdeki ay gerçekleştireceği WWDC 2016’da Siri OS X buluşmasına dair ilk detayları gün yüzüne çıkarması muhtemel gözüküyor.

MacRumors sitesi tarafından yayınlanan ve Siri’yi bir Mac üzerinde çalışırken gösteren ekran görüntüleri de, söz konusu ihtimali biraz daha artırıyor. Menü çubuğunda siyah-beyaz ve yazılı bir logo gösterilen Siri, ekranın alt kısmındaki dock’ta farklı renklerdeki bir dalga biçimindeki logoyla temsil ediliyor.

MacRumors, her iki logonun da sanal asistanı aktive edeceğini ve Siri kullanıcıların komutlarını beklerken ekranda bir dalga şekli beliriyor. Sanal asistanı “Hey Siri” komutuyla aktif hâle getirmeye yönelik seçenek de Siri’nin ayarlar menüsünde bulunuyor. Ancak Apple’ın bu seçeneği varsayılan olarak kapalı biçimde sunulacağı belirtiliyor.

Siri OS X versiyonunun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten MacRumors, ekran görüntülerinde görülen ikonların değişebileceği uyarısını yapmayı ihmal etmiyor. Apple’ın iOS’te bulunan tüm Siri komutlarını OS X’te de desteklemesi bekleniyor.

siri os xSöz konusu ekran görüntüleri, Apple’ın dijital asistanını masaüstüne taşıma konusunda Microsoft’tan farklı bir yaklaşım içinde olduğunu gösteriyor. Microsoft Cortana’yı doğrudan Windows 10’un arama arayüzüne entegre etmişti. Ancak Apple’ın Siri’yi başlatmak için hem dock’a hem de OS X menü çubuğuna birer ikon yerleştirdiği görülüyor. Yeni OS X sürümünün yayınlanmasıyla bu durumun değişmesi ihtimaller arasında yer alsa da, şirketin WWDC 2016’da Siri’nin OS X üzerinde nasıl işlediğini gözler önüne sürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER