Eğlence

Shazam iPad uygulamasını yeniledi

Akıllı telefon sahiplerinin en sevdiği uygulamalardan birisi de hiç kuşkusuz Shazam. ”Bu çalan şarkının adı ne?” sorusunu cevaplayan uygulama iPhone’un ilk zamanlarında ortaya çıkmış ve özellikle müzikseverlerin büyük ilgisini çekmişti. Diğer cihaz ve platformlara da yayılan uygulamanın yetenekleri de genişlemişti. Artık televizyon programlarını, hatta reklamları dahi etiketlyebilir hale gelen servisin iPad uygulaması yenilendi.

iPad Retina GUI PSD

Güncellemeyle birlikte iPad için Shazam uygulaması önemli yeni özellikler kazandı. Bu yeni özellikler arasında en ilgi çekici olansa hiç kuşkusuz otomatik etiketleme. Bu özellik aktif hale getirildiği zaman Shazam, kullanıcıdan herhangi bir komut gelmese bile etrafı dinlemeye başlıyor ve şarkıları, televizyon programlarını ve reklamları etiketliyor. Televizyon programı ve reklam etiketleme özelliğinin şu an için ülkemizde kullanılamadığını hatırlatmakta fayda var. Arka planda çalışmaya devam eden iPad için Shazam uygulaması bunu yaparken kullanıcıyı bilgilendirmeyi ihmal etmiyor. Shazam’ın aktif olduğu durumlarda iPad’in üst çubuğu kırmızı renge bürünüyor. Şirketten yapılan açıklamada bu durumun şarj durumuna olumsuz bir etki yapmadığı ve testlerde sürekli olarak etiketleme yapan bir iPad’in iki gün boyunca çalışmaya devam ettiği dile getirildi.

Shazam’ın iPad uygulamasına eklenen bir diğer yenilikse coğrafi temelli etkinlik akışları oldu. iPad’in sağladığı ekran genişliğinden faydalanan yazılımcılar uygulamaya popüler etiketlerin dünyadaki dağılımını gösteren bir interaktif harita ekledi. En son etiketlenen şarkılar ekranın üst kısmında listelenirken, hemen altında en popüler şarkıların listesi görülebiliyor. LyricPlay desteği de iPad için Shazam kullanıcılarına o anda çalan şarkı sözlerini tam ekranda görme imkanı sunuyor. Yenilenmiş uygulamanın gün içinde iTunes App Store’da yerini alması bekleniyor.

İlgili >> Mashable, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER