Teknoloji

Sharp’tan iki yeni Android telefon: Aquos Crystal ve Crystal X

sharp-aquos-190814

Sharp ülkemizde akıllı telefonlarıyla bilinen bir marka değil, ancak şirket anavatanı Japonya’da yıllardır üst sınıf akıllı telefonlar çıkarıyor. Son olarak dün Japonya için Aquos Crystal markası altında iki yeni telefon çıkardı. Bunlardan en azından bir tanesinin Japonya dışında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Aquos Crystal modeli 5 inç, 720p ekran ve orta sınıf Qualcomm Snapdragon 400 işlemci yer alıyor. Aquos Crystal X ise 5.5 inç 1080p ekranı ve üst sınıf Snapdragon 801 işlemcisiyle büyük ekranlı telefon formunda bir ürün olma özelliği taşıyor. Her iki telefonun da ekranları etrafını çerçevesiz bir tasarım çevreliyor. Böylelikle kullanıcılara sanki sadece ekranı ellerinde tutuyorlarmış hissi veriliyor.

Her iki telefonda Harman Kardon tarafından sağlanan ses işleme teknolojileri bulunuyor, bu da Aquos Crystal ve Crystal X sahiplerinin yüksek kaliteli ses deneyimi yaşayabilecekleri anlamına geliyor. Telefonların suya dayanıklı olmaması Japonya’da satışa çıkan akıllı telefonların çoğunda bulunan bu özellikten yoksun olduğunu gösteriyor.

Sharp bu cihazların Japon mobil operatör SoftBank ve onun ABD’deki iştiraki Sprint ile işbirliği dahilinde geliştirdiğini söylüyor. Bu da Aquos Crystal telefonlardan bir tanesinin ABD’de satışa çıkacağını gösteriyor. Bunun da daha alt model Aquos Crystal olacağı tahmin ediliyor. SoftBank Crystal’i 29 Ağustosta Japonya’da piyasaya sürecek, Crystal X de aralık ayında satışa sunulacak.

Sharp’ın bu telefonlarının Türkiye’de piyasaya sunulup sunulmayacağına dair net bir bilgi yok. Ancak geçmişte Sharp telefonlarının Türkiye’ye geldiğini pek görmedik, bu nedenle yeni Aquos Crystal telefonlarını da beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER