Teknoloji

Sharp 5 inç, 1080p çözünürlüklü mobil ekranların üretimine başladı

Şu anda piyasada olan üst sınıf Android cihazlarının çoğu 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran barındırıyor. Ancak bu durum yakında değişmek üzere çünkü Sharp büyük akıllı telefonlara veya tablet-telefon melezi cihazlara girecek 5 inç’lik, 1080p HD çözünürlüklü ekranların üretimine başladı. 5 inç’lik bu paneller 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip olacak, doğal olarak 443 ppi gibi dudak uçuklatıcı bir piksel yoğunluğu barındıracak. iPhone 5’in 4 inç’lik, 1136 x 640 çözünürlüklü ekranının 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, varın gerisini siz düşünün.

Sharp’ın üretimine başladı yeni LCD panel yeni bir piksel tasarımı ve geliştirilmiş üretim süreci içeriyor. Bu sayede aşırı derecede yüksek piksel yoğunluğuna ulaşmak mümkün oluyor. Modern CG-Silicon teknolojisi bu ekranların keskin yazılar, mükemmel netliğe sahip harita veya görüntüler sunmasına yardımcı olacak.

5 inç’lik, 1080p ekranların üretimi geçen ayın sonunda, Japonya Kameyama’daki fabrikada başladı. Tam kapasite üretimin ise bu ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu ekranların sunduğu görüntü kalitesini görmek için onları barındıracak ilk cihazların piyasaya çıkmasını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Sharp

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER