Teknoloji

Sennheiser tüketici ürünleri birimini Sonova’ya satıyor

sennheiser momentum true wireless 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sennheiser tüketici ürünleri birimini işitme cihazları üreten ve merkezi İsviçre’de bulunan Sonova isimli şirkete sattı. Satış için Sennheiser’a 200 milyon avro ödeyen Sonova, Sennheiser ile genç tüketici kitlesine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Sonova CEO’su Arnd Kaldowski, Reuters’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hâlihazırda duyma konusunda sorun yaşamayan insanlar bile günün birinde belli bir ölçekte duyma kaybıyla karşılaşabilecek. Sennheiser’ın varlığı bize bu kitleye erkenden ulaşma imkanı sağlayacak. Sennheiser’in yüksek kaliteli ses alanındaki uzmanlığını mevcut teknolojilerimizle ve yenilikçi duyma çözümleri alanındaki gücümüzle birleştireceğiz.”

Sennheiser’ın tüketici ürünleri birimi için alıcı veya ortak aradığı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Şirket böylelikle profesyonel ses ürünleri alanındaki çalışmalarına odaklanmayı amaçladığını da belirtmişti. Tarafların “ortaklık” olarak tarif ettiği anlaşma çerçevesinde Sennheiser’ın tüketici ürünleri birimi tamamen Sonova’nın kontrolüne geçecek. Birimde görev yapan 600 kişi arasında çıkarmaların yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Sennheiser’ın eş CEO’ları Andreas ve Daniel Sennheiser ise Sonova’yla tutku ve kaliteye olan bağlılıklarının yanı sıra çok benzer ortak değerleri de paylaştıklarına dikkat çektiler. Sonova, tüketici ürünleri pazarında Sennheiser markasını kullanmak için kalıcı bir lisansa sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER